ACTUALITATE 25 august 2020

Biciclist rănit grav, la Căpeni

de Iulia Drăghici - Taraș | 3512 vizualizări

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost rănit grav în urma unui accident petrecut duminică, pe DJ131, în localitatea Căpeni. Bărbatul, care se afla pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism, care s-a angajat într-o depășire regulamentară. 

La data de 23.08.2020 în jurul orelor 16.00, Poliția Orașului Baraolt a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe DJ 131, în localitatea Căpeni a avut loc un accident rutier soldat cu victimă.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului constatând că un bărbat în vârstă de 57 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DJ 131 din direcția Căpeni către Micloșoara, la kilometrul 18, s-a angajat în depășirea regulamentară a unei biciclete condusă de un tânăr în vârstă de 24 de ani, moment în care biciclistul s-a deplasat către axul drumului fiind acroșat de autoturism.  

În urma coliziunii, biciclistul a fost proiectat pe parbrizul autoturismului și a căzut pe carosabil, fiind rănit grav.

Conducătorul auto fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, iar persoanelor implicate în accident li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, arată IPJ Covasna, într-un comunicat de presă. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Conducătorilor de vehicule sau autovehicule le este recomandat să circule cu mare prudență și să se asigure temeinic înainte de a face orice manevră.

Reamintim faptul că potrivit legislației în vigoare, se interzice conducătorilor de biciclete:

1. să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația „Accesul interzis bicicletelor”;

2. să învețe să conducă biciclete pe drumurile intens circulate;

3. să circule pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;

4. să circule fără a ține cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale;

5. să circule în paralel, cu excepția situațiilor când participă la competiții sportive organizate;

6. să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;

7. să se ţină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul;

8. să transporte o altă persoană, cu excepția copilului până la 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în față un suport special;

9. să circule pe partea carosabilă în aceeași direcție de mers, dacă există o cale laterală, o potecă sau un acostament practicabil, ce poate fi folosit;

10. să transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic. 

Se recomandă, de asemenea, ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecție omologată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.