ACTUALITATE 5 iulie 2012

Biblionetul se extinde în județ

de Székely Emőke | 58 vizualizări

Biblioteca Județeană „Bod Peter” a făcut un bilanț al Biblioneturilor deschise în acest an în județ. Potrivit datelor furnizate, nouă localități au din acest an acces la internet prin programul național „Biblionet”. Prin acest program sunt dotate cu aparatură IT bibliotecile orășenești și comunale, iar cei din aceste localități au astfel acces la internet direct de la bibliotecă.

Prima inaugurare din acest an a avut loc pe 12 februarie la Biblioteca Orăşenească din Baraolt. Aceasta a primit patru calculatoare noi şi alte echipamente în valoare de aproape cinci mii de dolari. În martie au avut loc alte două festivităţi de inaugurare: în Moacşa şi în Lemnia. La aceasta din urmă, echipamentul nou (patru calculatoare cu internet pe bandă largă şi software-uri etc.), în valoare de aproape 20.000 de lei a fost instalat într-o încăpere nou-restaurată a bibliotecii.

A urmat inaugurarea Biblioneturilor de la Arcuș, Estelnic, Ojdula, Cernat, Chichiș și Comandău.

În cadrul Zilelor comunei, pe 30 iunie a fost inaugurat şi noul sediu al bibliotecii din Turia. Fondul de cărţi şi echipamentul IT din programul Biblionet stau la dispoziţia cititorilor la etajul unei clădiri noi. Programul va continua și în perioada următoare, scopul fiind acela de a asigura accesul la internet în cât mai multe biblioteci din zonele rurale ale județului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.