ACTUALITATE 29 iunie 2018

Bebeluș de un an și o lună din județul Covasna, decedat din cauza rujeolei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1176 vizualizări

Copilul nu era vaccinat

Un nou caz de deces din cauza rujeolei s-a înregistrat săptămâna trecută în județul Covasna. Este vorba de un bebeluș de doar un an și o lună, care nu fusese vaccinat, potrivit Direcției de Sănătate Publică a județului Covasna.

„Problema este că putea să fie vaccinat de o lună, dar interesant este că pierzând ocazia, s-a întâmplat ce nu trebuia. În luna mai a avut febră și s-a amânat, dar a apărut această infecție de la nu știm cine pentru că nu avem niciun caz. Probabil o formă ușoară a ajuns lângă copil și l-a infectat. În afară de acesta, nu avem niciun caz nou. Valul mare a trecut anul trecut. Cu acest caz, au fost 82 anul trecut și anul acesta. (...) Când e vorba de vaccin, întotdeauna  am zis să avem grijă: vaccinul nu este o chestie de comentat și de lamentat. Vaccinul este rezultatul unor cercetări deosebite, un rezultat extraordinar al medicinei”, a declarat vineri, pentru Observatorul de Covasna, epidemiologul DSP Covasna, Santa Ferenc.

Acesta a precizat că virusul a fost izolat și că nu există noi cazuri de rujeolă depistate în județul Covasna în momentul de față. 

Numărul total de cazuri de rujeolă raportate de la debutul epidemiei în România este de 14.388.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), două noi decese provocate de rujeolă s-au înregistrat în ultima perioadă, numărul deceselor ajungând la 59. Este vorba despre un copil de un an şi o lună din judeţul Covasna, dar şi de un copil de doi ani şi zece luni din Constanţa, ambii nevaccinaţi antirujeolic.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 14.388, 142 de cazuri fiind confirmate în ultima săptămână. Cincizeci de cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Botoşani şi Buzău, alte 22 fiind confirmate în Constanţa, potrivit News.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.