ACTUALITATE 18 ianuarie 2019

Baza sportivă a CSM Sfântu Gheorghe, transferată în proprietatea autorităţilor locale

de Covasna Media | 1050 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va prelua săptămâna acesta baza sportivă a Clubului Sportiv Municipal (CSM), respectiv Sala Sporturilor „Szabo Kati”, hotelul sportiv şi circa patru hectare de teren, care au fost trecute recent din proprietatea statului român şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în proprietatea autorităţilor locale.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că joi dimineaţă a avut o întâlnire cu reprezentanţii ministerului pentru a perfecta protocolul de predare-primire.

„Anul trecut, la sfârşitul lunii decembrie, Guvernul a adoptat această hotărâre prin care transferă baza materială către municipalitate. La începutul lunii ianuarie a apărut în Monitorul Oficial, astăzi sau mâine vom semna protocolul de predare-primire, urmând ca zilele următoare să întabulăm baza sportivă pe numele municipalităţii. Eu vreau să apreciez acest gest al Guvernului, de a răspunde pozitiv la solicitarea noastră care este veche de 10 ani şi în sfârşit am reuşit să rezolvăm această problemă. În mod special mulţumesc domnului ministru, în care am avut ocazia să cunosc un om devotat sportului şi descentralizării”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai spus că municipalitatea doreşte să dezvolte baza sportivă şi, printre altele, să construiască aici un bazin olimpic de înot.

„Noi dorim să dezvoltăm baza sportivă (...), dorim să modernizăm tot ce este acolo (...) Am convingerea că toţi iubitorii sportului, toată comunitatea din oraşul nostru şi oraşul nostru vor avea de câştigat din acest transfer (...) Îmi pare nespus de rău că s-a încercat etnicizarea acestei chestiuni şi îmi pare rău că mai sunt oameni care consideră că ceea ce este a statului român este a românilor, iar ceea ce este a Primăriei este a maghiarilor, pentru că este un lucru fals. Eu consider că tot ce este pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe este pe teritoriul României şi este a comunităţilor care trăiesc în acest oraş, indiferent de etnie, de vârstă şi aşa mai departe”, a mai spus acesta.

Antal Arpad a menţionat că CSM va putea folosi în continuare gratuit baza sportivă şi că autorităţile locale se vor implica mai mult în sprijinirea sportului de performanţă, atât pe echipe, cât şi individuale.

„Nu cred că există vreun perdant în acest proces (...) Din păcate, ceea ce în Constanţa este un lucru normal, la Sfântu Gheorghe nu este, pentru că anul trecut şi baza din Constanţa a fost predată către municipalitate şi nimeni nu a ţipat (...) Eu cred că fiecare municipalitate care îşi asumă să investească în baze sportive ar trebui să primească aceste baze, pentru că se vede foarte clar că Ministerul Sportului nu are posibilităţi materiale de a le dezvolta şi nici nu are capacitatea de a organiza acele tipuri de programe pe care le putem organiza noi la nivelul Consiliului local”, a mai spus Antal Arpad.

Printre planurile Primăriei se mai numără iluminarea pistei de atletism, încălzirea terenului de fotbal şi construirea unui teren de skateboard în incinta acestei baze sportive.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.