ACTUALITATE 26 iunie 2019

Băut la volan, la un pas de accident

de Covasna Media | 728 vizualizări

Luni seară, polițiștii covăsneni au fost sesizați de către conducătorul unui autoturism, despre faptul că în timp ce circula pe raza comunei Brețcu ar fi fost acroșat de un alt autovehicul care circula din sens opus, fără a păstra o distanță laterală corespunzătoare, iar șoferul a părăsit locul faptei.

Polițiștii au demarat verificările, iar în scurt timp au identificat autoturismul implicat, dar și pe cel care s-a aflat la volan în momentul producerii evenimentului, un tânăr de 26 de ani. Polițiștii au constatat că acesta era sub influența băuturilor alcoolice, testarea cu etilotestul indicând o alcoolemie de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu se urce la volan dacă au consumat alcool. Riscul de implicare într-un eveniment rutier crește în astfel de condiții, iar consecințele unui accident produs pe fondul consumului de alcool pot fi extrem de grave, mai ales dacă evenimentul are loc și prin asocierea altor factori, cum ar fi viteza excesivă.

În cadrul activităților desfășurate pentru menținerea siguranței traficului rutier în primele 5 luni ale acestui an, polițiștii au întocmit dosare penale pentru 25 de infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice și au aplicat 27 de sancțiuni pentru fapte de conducere sub influența alcoolului care s-au încadrat în categoria abaterilor contravenționale.

(Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.