ACTUALITATE 9 mai 2010

Bătaie pe ANL: aproape 500 de cereri pentru mai puţin de 100 de locuinţe

de Covasna Media | 595 vizualizări
Primăria Sfântu-Gheorghe şi Direcţia pentru Asistenţă Comunitară vor da în folosinţă în următoarea perioadă 96 de locuinţe ANL. Noile locuinţe înseamnă 72 de apartamente cu câte două camere lângă Jandarmerie şi alte 24 de apartamente, tot cu câte două camere, pe strada Lalelei. Directorul Direcţiei pentru Asistenţă Comunitară, Tankó Vilmos, a declarat că pentru cele 96 de locuinţe au fost depuse 493 de dosare, din

Primăria Sfântu-Gheorghe şi Direcţia pentru Asistenţă Comunitară vor da în folosinţă în următoarea perioadă 96 de locuinţe ANL. Noile locuinţe înseamnă 72 de apartamente cu câte două camere lângă Jandarmerie şi alte 24 de apartamente, tot cu câte două camere, pe strada Lalelei.

Directorul Direcţiei pentru Asistenţă Comunitară, Tankó Vilmos, a declarat că pentru cele 96 de locuinţe au fost depuse 493 de dosare, din acestea doar 298 fiind însă elaborate conform cerinţelor pentru atribuirea acestui gen de locuinţe. În vederea atribuirii locuinţelor, va fi formată o comisie formată din reprezentanţi ai serviciului social, municipalităţii şi chiar simple persoane fizice, care pe baza unor criterii clar determinate dinainte, vor stabili beneficiarii locuinţelor. Următorul pas va fi cel al prezentării listei finale în Consiliul Local, iar după aprobare se va putea trece la repartizarea locuinţelor, undeva spre finalul acestei luni sau începutul lunii iunie.

Mai multe ANL-uri

În 2009, Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a întocmit documentaţia tehnică necesară pentru construirea a încă 120 de locuinţe ANL, care ar urma să fie terminate la finalul anului 2012.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, se adresează persoanelor cu vârste între 18-35 de ani care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Tinerii pot primi repartiţii până la împlinirea vârstei de 36 de ani. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe de către consiliile locale, conform prevederilor legale şi cu respectarea documentaţiei de urbanism legal aprobate.

Monica Vajna

Sursa foto: zf.ro

Teme articol: ANL locuinţe apartament cereri
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.