ACTUALITATE 22 septembrie 2022

(Update) Bărbatul din Zagon dat dispărut, găsit în viață

de Iulia Drăghici - Taraș | 1771 vizualizări

Bărbatul în vârstă de 59 de ani dat dispărut marți seara, după ce a plecat voluntar de la domiciliul din Zagon la o stână din apropierea localității și nu a mai revenit, a fost găsit în viață, anunță poliția covăsneană. Potrivit pompierilor, era în pădurea din apropierea localității Zagon, conștient, dar cu dureri la picioare, după două nopți petrecute în frig.  

„În urma eforturilor desfășurate de echipele de căutare, după două zile de căutări, bărbatul de 59 de ani a fost găsit în viață. Acesta este conștient, fiind transportat la spital pentru îngrijiri. Mulțumim tuturor reprezentanților instituțiilor și voluntarilor care au participat la acest efort susținut de căutare a bărbatului”, se arată în informarea de presă trimisă joi de IPJ Covasna.

Un echipaj al pompierilor l-a găsit pe bărbat după o indicație pe care le-a oferit-o un sătean.  

Pompierii covăsneni l-au găsit în viață pe bărbatul  de 59 de ani dat dispărut de două zile, în pădurea din apropierea localității Zagon.

Trecuseră mai bine de trei ore, din a doua zi de căutări fără succes, iar echipajele mixte de căutare-salvare formate din pompieri, polițiști, jandarmi, salvamontiști și voluntari se pregăteau să se regrupeze pentru a stabili alte trasee de căutare în pădurea din localitatea Zagon.

În timp ce echipajul de pompieri militari format din sg. maj. Tican Răzvan, sg. maj. Szekely-Buna Oliver Istvan și plt.maj. Eross Robert-Attila, aflat din timpul liber la acțiunea de căutare, se pregătea să ridice drona pentru o nouă căutare, un localnic aflat în trecere le-a transmis că a auzit posibile zgomote în pădurea aflată în spatele curții lui.

Fără să mai stea pe gânduri, pompierii au plecat să cerceteze zona, iar după câteva zeci de minute, l-au auzit pe bărbat strigând după ajutor. Din fericire acesta era conștient, dar acuza dureri la picioare, după două nopți petrecute în frig.

Cei trei pompieri i-au acordat primul ajutor, iar împreună cu echipajele de jandarmi și salvamont l-au coborât în siguranță pe bărbatul de 59 de ani din pădure, pentru a fi transportat cu ambulanța SMURD la spital pentru investigații amănunțite.

Felicitări tuturor persoanelor care au participat la această acțiune finalizată cu succes!”, a transmis joi și ISU Covasna.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Covasna au fost sesizați marți, 20 septembrie, în jurul orei 23:00, că bărbatul din satul Zagon nu s-a mai întors acasă după ce plecase la o stână din zonă.

Echipe de căutare formate din polițiști, jandarmi, pompieri, reprezentanți salvamont, personal silvic și voluntari au efectuat căutări în vederea identificării persoanei. Pentru că până miercuri noaptea nu fusese găsit, poliția a transmis un comunicat de presă prin care solicita ajutorul martorilor care ar fi putut ajuta cu indicii la găsirea acestuia.  

Sursa foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.