ACTUALITATE 18 martie 2023

Bărbat reținut pentru cultivarea, prepararea și deținerea de droguri de mare risc

de Daniela Luca | 2783 vizualizări

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de cultivarea prepararea și deținerea de droguri de mare risc.

Astfel, la data de 16 martie a.c., a fost efectuată o percheziție domiciliară, în municipiul București, în urma căreia a fost descoperit un laborator de cultivare și prelucrare de droguri de mare risc.

În urma percheziției, polițiștii și procurorii au descoperit și ridicat aproximativ 5.000 de grame de fragmente vegetale uscate de ciuperci, conținând substanțe cu efect halucinogen, multiple bucăți de timbre și zahăr cubic, imprimate cu LSD, aproximativ 5 grame de DMT, 591 de capsule cu ciuperci mărunțite, aproximativ 80 de kilograme de pământ însămânțat cu ciuperci în diverse stadii de creștere, 10 comprimate, 2 cântare, precum și kit-uri și aparatură specifică pentru cultivarea, creșterea și deshidratarea ciupercilor cu efect halucinogen.

Un bărbat, de 44 de ani, a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, pentru audieri, fiind reținut pentru 24 de ore.

La data de 17 martie a.c., bărbatul cercetat a fost prezentat instanței, pentru luarea măsurilor legale, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursă: Comunicat de presă IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.