ACTUALITATE 10 martie 2016

Banii nu îi motivează pe elevi să vină la şcoală

de Iulia Drăghici - Taraș | 381 vizualizări

Aproape 7% dintre bursierii din învăţământul profesional au pierdut banii din cauza absenţelor nemotivate

Bursa de 200 de lei lunar nu îi motivează suficient pe elevii din învățământul profesional să frecventeze în mod regulat cursurile. Aceasta este concluzia la care a ajuns inspectorul școlar general din Covasna, Kiss Imre, în urma unui raport realizat de Inspectorat. 81 din cei 1.194 de bursieri din învăţământul profesional au pierdut banii din cauza absenţelor nemotivate.

„La învăţământul profesional numărul absenţelor nemotivate per elev este destul de mare. Media este aproape de 13 absenţe la un elev. 81 dintre elevi au pierdut chiar şi bursa aceasta de 200 de lei de care beneficiau. Eram bucuroşi că este o motivaţie financiară, că elevii primesc un ban în plus fără să facă nimic altceva decât să vină la şcoală. Iată că nici acest lucru nu este suficient”, a declarat Kiss Imre.

Potrivit inspectorului general, la 10 absenţe nemotivate, elevul pierde bursa pentru o lună, dar dacă trece timpul şi nu acumulează mai mult de 20, acesta poate să primească în continuare banii. Dacă numărul de absenţe se ridică la mai mult de 20, bursa se suspendă pentru trei luni, apoi pentru o perioadă de şase luni şi aşa mai departe.

„Cred că undeva este şi dezinteresul părinţilor de a controla elevii, de a veni la şedinţele cu părinţii, de a căuta dirigentele clasei, de a afla câte absenţe are copilul şi aşa mai departe. Noi vrem ca legătura dintre profesori, elevi şi părinţi să fie mult mai strânsă”, a mai spus Kiss Imre.

Teme articol: elevi educatie invatamant
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.