ACTUALITATE 1 martie 2017

Bani pentru echilibrarea bugetelor locale

de Covasna Media | 1293 vizualizări

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat în şedinţa ordinară din 28 februarie 2017, în conformitate cu atribuţiile sale, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017.

CJ Covasna a repartizat în total 9.988.000 lei, ţinând seama atât de planurile de investiţii ale localităţilor, cât şi de numărul locuitorilor şi sumele defalcate de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Covasna – a spus Henning László, vicepreşedintele CJ Covasna, prezentând proiectul de hotărâre. „Există un fond al solidarităţii şi în acest an, deci localităţile primesc de la judeţ cel puţin 100 mii lei, iar comunele cu peste 4 mii de locuitori cel puţin 250 mii lei, scopul nostru fiind acela de a echilibra într-adevăr bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi să le asigurăm, în măsura posibilului, o sumă mai mare decât anul trecut” – a explicat vicepreşedintele. Acesta a menţionat că sumele repartizate de consiliul judeţean pot fi utilizate doar pentru investiţii. Ca parte a aceleiaşi hotărâri, s-a aprobat repartizarea sumei de 9.618.000 lei, alocată pentru modernizarea şi întreţinerea drumurilor, suma de 3.050.000 mii lei este alocată drumurilor comunale, iar 6.568.000 lei drumurilor judeţene.

În cadrul şedinţei ordinare din luna februarie, consilierii au aprobat mai multe proiecte de hotărâri cu privire la lucrările de intervenţie efectuate la unele drumuri, acestea fiind necesare ca urmare a reducerii cotei TVA. Printre hotărârile care vizează investiţiile s-a numărat şi demontarea podului de fier vechi de peste o sută de ani de la Aita Mare. Potrivit planurilor, în locul acestuia se va construi – în măsura în care este posibil, prin Programul Operativ de Dezvoltare Locală – un pod de beton cu două benzi. În anul 2004, constructorul austriacă a semnalat, în scris, că podul – care s-ar putea enumera printre monumentele istorice – a ieşit din garanţie. Valoarea planificată a noii investiţii depăşeşte suma de cinci milioane lei.

CJ Covasna a lansat procedura fuziunii prin absorbție a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Aquasic Közösségek Közti Társulás de către Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, la solicitarea Curţii de Conturi. Pentru finalizarea fuziunii care are menirea de a consolida eficienţa şi activitatea raţionalizată, este nevoie de o hotărâre judecătorească, a precizat Grüman Róbert, vicepreşedintele CJ Covasna.

De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind atribuirea licenței de traseu pentru un operator de transport public, declarat câștigător în urma atribuirii electronice din data de 20.02.2017. Astfel, în scurt timp se va introduce o cursă zilnică între Saciova şi Sfântu Gheorghe, pe traseul Saciova, Aninoasa, Lacul Reci, centrul comunei Reci, Comolău, Câmpu Frumos şi Sfântu Gheorghe.

Cu acest prilej, consilierii judeţeni au aprobat mai multe rapoarte pe anul trecut, printre care raportul de activitate al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, A.C.S. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Covasna” şi cel al Asociației Angustia Egyesület.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teme articol: bani buget impozit echilibrare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.