ACTUALITATE 24 mai 2012

Bănci noi montate în Piața Mihai Viteazul

de Székely Emőke | 62 vizualizări

Noua față a Pieței Mihai Viteazul prinde contur pe zi ce trece. Treptele sunt schimbate, au fost montate pietre pe alei, s-au plantat și primii arbuști, iar săptămâna trecută au fost aduse și băncile care vor fi montate în piață. Lucrările sunt așadar în toi pentru ca până la sfârșitul anului Piața Mihai Viteazul să fie complet renovată și reamenajată.

În urma unor inspecții efectuate la șantier, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a găsit însă şi unele nereguli, care ulterior au fost reparate de către constructori, așadar lucrarea finală va fi conform planului.

„Poate fi o lovitură pentru pesimiștii care acum doi ani făceau pariuri cu mine că niciodată Piața Mihai Viteazul nu va fi refăcută, sau nici într-un caz nu PDL va fi cel care va pune umărul la această întreprindere. Mă bucur azi că trecerea celor zece miniștri în județ în ultimii 2-3 ani a lăsat urme, una dintre cele mai spectaculoase și vizibile fiind, iată, Piața Mihai Viteazul. Mi-ar plăcea să cred că relația bună pe care am avut-o cu membrii Guvernelor Boc și Ungureanu, precum și cu autoritățile locale, să devină o constantă pentru politicienii covăsneni, dar nu pot să nu constat, malițios desigur, faptul că în plină campanie electorală doi iluștri membri ai puterii, Călin Popescu Tăriceanu și chiar primul ministru Victor Ponta, care au trecut deja prin zonă, au lăsat în urmă doar praful de pe roți, primul, și o vizită incognito la un hotel, cel de-al doilea” – a declarat președintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu.

Lucrările de reabilitare a Pieței au fost reluate în primăvara anului trecut, după ce municipalitatea a primit iniţial de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului 1,5 milioane de lei, după care au venit alți bani de la același minister, tot pentru aceste lucrări. Valoarea totală a proiectului reabilitării Pieţei Mihai Viteazul este de aproximativ 5 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.