ACTUALITATE 27 ianuarie 2013

Balul Unirii de la CNMV, primul pas către tradiție [FOTO]

de Székely Emőke | 546 vizualizări

Balul Unirii la CNMV, primul pas către tradițiePeste 130 de persoane au răspuns „da” la invitația Prefecturii și au participat la Balul Unirii organizat cu ocazia zilei de 24 Ianuarie. Evenimentul a avut loc joi la cantina recent renovată a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, iar Observatorul de Covasna şi www.covasnamedia.ro au fost parteneri media.

Atmosferă de sărbătoare

Deși unii dintre invitați au avut rețineri, având în vedere faptul că Balul Unirii a fost organizat pentru prima dată într-o cantină și nu în restaurant, ajunși la fața locului participanții și-au dat seama că alegerea a fost cât se poate de inspirată. „Cantina de la CNMV este renovată, iar constructorul a făcut o treabă excelentă în ciuda fondurilor mici pe care le-a avut la dispoziție. Nu a simțit nimeni că este într-o cantină, atmosfera a fost cât se poate de plăcută, toată lumea s-a simțit bine” – ne-a declarat organizatoarea evenimentului, reprezentanta Prefecturii Covasna Cătălina Savin.

Meniu bogat

Contra sumei de 70 de lei, participanții au primit un meniu bogat și gustos: un aperitiv, ciorbă de perișoare, friptură cu două feluri de garnitură, profiterol pentru desert, apă minerală, suc și 50 de ml de tărie din partea casei, iar atmosfera a fost întreținută de o formație live din Întorsura Buzăului. Organizatorii spun că a fost destul loc și pentru dans, iar petrecerea a ținut până după ora 1 noaptea.

Primul pas către tradiție

„Acest bal a fost unul pe care îl meritam cu toții, iar faptul că ne-am simțit bine la cantina școlii ne duce la gândul la construirea unei tradiții. S-a născut deja ideea ca și de 8 Martie să organizăm acolo o petrecere, și cine știe, poate că acest loc va fi cel care va găzdui în viitor evenimentele comunității românești din Sfântu Gheorghe” – spune Cătălina Savin.

Părerea acesteia este împărtășită și de directoarea CNMV, Luminița Costea. „Sperăm ca acesta să fie un început pentru noi în ceea ce priveşte organizarea de evenimente în sala de mese a Colegiului Naţional Mihai Viteazul. Balul Unirii a fost un eveniment în care s-au implicat mai mulţi oameni ai şcolii. Toată lumea s-a străduit ca acest eveniment să fie unul reuşit şi se pare că aşa a fost. În organizarea acestuia am colaborat foarte bine cu reprezentata Prefecturii, Cătălina Savin, și vreau să mulţumesc tuturor (atât din şcoală cât şi din afara ei) celor care au făcut posibilă organizarea  acestui eveniment  la noi” – ne-a declarat Luminița Costea.

Bal şi la Restaurantul Park

Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, vineri a fost organizat un bal și la Restaurantul Park. Patronul localului, Kovács István, spune că evenimentul a fost unul reușit, deși numărul participanților a fost mai mic decât anul trecut. „Balul organizat de noi a fost unul reușit, cu oaspeți eleganți, care s-au simțit foarte bine, au petrecut până dimineața. Atmosfera a fost întreținută de o formație din Brașov, iar oaspeții au consumat bucate alese. Pot spune că a fost un succes, deși am avut mai puțini participanți decât anul trecut” – ne-a declarat Kovács István.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.