ACTUALITATE 19 septembrie 2016

Bal popular, în octombrie la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 648 vizualizări

Fundaţia „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe organizează un Bal în data de 14 octombrie, la Centrul de evenimente „Santana”. Evenimentul, care va începe de la ora 19, aduce în faţa publicului solişti şi ansambluri folclorice din judeţul Covasna şi nu numai, printre care şi Cora Munteanca sau „Brâuleţul” din Sita Buzăului.

„Ne vom întâlni cu portul popular, una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor, cu cântecul popular, bucățică din celula noastră care a intrat și a rămas în sufletele noastre, când ne bucurăm, când curg lacrimi din inima noastră, când participăm la mari evenimente colective și familiale. Ne mai întâlnim cu dansul popular românesc, expresie a unei comunități, îndrăgit de toate categoriile de vârstă și stare socială, care alături de costumul și cântul popular ne dă măreția folclorului românesc. Fundația noastră organizează la Centrul de evenimente „Santana”, o astfel de paradă a costumelor, cântecului și dansului popular românesc, sala amintită fiind similară cu piața satului în care toți cei prezenți se prind cu voie bună în hore, cântă și dansează. Vă invităm să participați (în limita locurilor disponibile), să ne simțim bine împreună, alături de Ansamblul folcloric „Brâulețul” din Sita Buzăului cu solistele Mălina Boricean, Corina Răducan, Ana Maria Popica, Ansamblul „Datina” din Zăbala cu solistul George Burnichi. Vor fi de asemenea prezente solistele de muzică populară Cora Munteanca din Miercurea Ciuc, surorile Elena și Maria Istrate din Brașov, iar din Covasna vor fi prezente Ana Maria Sandulea și Alexandra Elena Bîrlă. Atmosfera va fi întreținută de Formația „Ritmic” din Sfântu Gheorghe și, cred, de toți cei prezenți”, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele Fundaţiei „Mihai Viteazul”, Maria Peligrad.

Potrivit organizatorilor, participarea la eveniment trebuie confirmată până în data de 7 octombrie 2016 la adresa de e-mail fmvcov90@yahoo.com sau la sediul fundaţiei de la Casa cu Arcade, marţi, între orele 15 şi 17 sau vineri între orele 11 şi 13.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.