ACTUALITATE 23 octombrie 2016

Autorităţile locale, în sprijinul spitalelor orăşeneşti din Covasna şi Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1098 vizualizări

Primăriile din zona oraşului Covasna au înfiinţat o asociaţie în vederea sprijinirii cheltuielilor pentru spitalul orăşenesc din Covasna, aflat în subordinea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna. Potrivit managerului spitalului, 60.000 de lei vor ajunge în luna următoare la spitalul orăşenesc. Aceeaşi soluţie a fost propusă şi primăriilor din zona oraşului Întorsura Buzăului, aflat de asemenea în subordinea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară. În plus, conducerea spitalului a propus autorităţilor locale din această zonă să iniţieze un proiect de racordare a unităţii spitaliceşti la centrala termică a oraşului.

„Primăriile din zona Covasnei şi Întorsura Buzăului la apelul nostru se implică financiar sau sub alte forme în ajutorarea Spitalului de Cardiologie în speţa celor două secţii exterioare. (...) În zona Covasna unităţile administrativ teritoriale din Covasna, Zăbala, Zagon şi Brateş s-au asociat în scopul ajutorării secţiei exterioare de la spitalul orăşenesc Covasna. Prin contribuţia lor financiară se vor aduna nişte sume care vor fi virate spitalului pentru completarea cheltuielilor necesare pentru funcţionare. Este o cotă de 0,5 lei pe lună pe locuitor, practic 6 lei pe an. Pentru anul acesta, pentru că nu a fost funcţională asociaţia de la începutul anului, mi s-a confirmat că vom avea disponibil în jur de 60.000 de lei, bani care s-au adunat până acum”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului de Recuperare Cardiovasculară, Joos Stefan.

Spitalul din Întorsura Buzăului, racordat la centrala termică a oraşului

Această soluţie a asocierii a fost propusă şi primăriilor din zona Întorsurii Buzăului.

„La Întorsura Buzăului am iniţiat discuţiile de asociere. Să vedem dacă domnii primari vor implementa această idee. La nivel de promisiune, există intenţia de a se înfiinţa această asociaţie, însă până una alta au reuşit să ne ajute în alt fel pentru secţia exterioară de acolo. Am reuşit spre exemplu să cumpărăm de la unităţile administrativ teritoriale din zona Întorsurii Buzăului lemne pentru iarna aceasta la un preţ mult mai rezonabil decât se găsesc pe piaţă”, a precizat Joos Stefan.

Tot în legătură cu sistemul de încălzire al spitalului orăşenesc din Întorsura Buzăului, managerul Spitalului de Recuperare Cardiovasculară a spus că s-au început discuţii cu autorităţile locale pe tema racordării la centrala termică a oraşului. „La Întorsura Buzăului am iniţiat discuţii cu Primăria pentru a racorda sistemul de încălzire termică al spitalului la centrala termică a oraşului, lucru care pe noi ne-ar ajuta foarte mult. Din calculele noastre ar scădea şi costurile, dar dincolo de asta, am reuşi să deblocăm acel spaţiu care astăzi stă ocupat cu lemne de foc permanent şi am putea crea un spaţiu adecvat pentru pacienţi, unde să aibă un mediu mai prietenos. Pe de altă parte, o altă serie de cheltuieli şi activităţi ar cădea din sarcina noastră. (...) La cum arată lucrurile, în câţiva ani la Întorsura Buzăului ar putea fi făcute investiţii majore pe partea de cazane şi centrală termică, întrucât la construcţie acestea au fost subdimensionate”, a spus acesta.

Potrivit datelor furnizate de conducerea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară, la spitalul din Întorsura Buzăului se înregistrează până la 80 de pacienţi pe zi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.