Autorităţile locale au început pregătirile pentru sezonul de iarnă la Şugaş Băi
Autorităţile locale au început pregătirile pentru sezonul de iarnă în staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape zece kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, unde există două pârtii de schi pentru turişti.
Viceprimarul Tischler Ferenc a declarat că, dacă vremea va permite, sezonul de schi se va deschide la începutul lunii decembrie.
„Am început să curăţăm pistele de schi de crengi, de pietre şi de diverse lucruri lăsate de turişti pe timpul verii, urmează controlul ISCIR la teleschi, iar dacă totul va fi în ordine, atunci aşteptăm zăpada. Lucrăm şi cu ajutorul persoanelor care primesc ajutor social, săptămânal o jumătate de zi vin la lucru. Vrem să fim pregătiţi în prima săptămână a lunii decembrie. Avem trei tunuri de zăpadă care vor funcţiona şi anul acesta. Nici anul trecut şi nici acum doi ani nu am avut profit de pe urma pârtiilor, pentru că perioada în care s-a putut schia a fost scurtă. Dar în urmă cu trei ani, am avut aproape două luni de zăpadă şi am fost la limită. Depindem mult de vreme, la 600 de metri altitudine e nevoie de zăpadă şi de frig ca să putem schia”, a spus Tischler Ferenc.
Viceprimarul municipiului a mai menţionat că este posibil ca până la deschiderea sezonului hibernal să se rezolve problema personalului Centrului wellness din Şugaş Băi şi să poată fi deschis şi acesta. Centrul, care dispune de două bazine, unul cu apă rece şi unul cu apă caldă, băi turceşti, saune finlandeze şi o sală de fitness, a fost realizat din fonduri europene prin proiectul „Drumul apelor minerale”.
Primăria Sfântu Gheorghe a investit în ultimii ani peste 6,6 milioane de lei din fonduri europene şi din bugetul local pentru modernizarea staţiunii Şugaş Băi. Din aceşti bani s-au realizat un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, precum şi un teren pentru sporturi extreme, care cuprinde o rampă de racing pentru ciclişti, o plasă pentru căţărat, o trambulină pentru copii, un cablu de acrobaţie, un parc de aventură cu tiroliene şi un perete artificial de escaladă înalt de 12 metri.
De asemenea, au fost refăcute mofeta şi bazinul în aer liber, care pot fi folosite gratuit, a fost reabilitată şi extinsă baza de tratament, care a fost dotată cu băi galvanice, aparate de kinetoterapie, electroterapie, masaj, hidromasaj şi saună, iar în clădirea fostului restaurant a fost amenajat un spaţiu de agrement cu mese de tenis, aparate fitness şi diverse jocuri recreative.