ACTUALITATE 26 noiembrie 2020

Autoritățile covăsnene cer explicații de la MApN în legătură cu zgomotul misterios

de Daniela Luca | 12581 vizualizări

Antal Árpád și Tamás Sándor au prezentat în adresa lor un incident similar petrecut la Paris și felul în care autoritățile de acolo au procedat

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor au trimis, potrivit unei imagini publicate pe Facebook, o adresă ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă prin care cer explicații în legătură cu sunetul puternic auzit miercuri, în jurul orei 11:30, în mai multe zone ale județului și chiar în afara acestuia.

În documentul prezentat pe profilul primarului din Sfântu Gheorghe se precizează că zgomotul, care fost asemănător unei explozii, a creat panică în rândul locuitorilor județului, iar „în urma trepidațiilor, în unele localități s-au spart geamurile mai multor locuințe.”

„Ulterior acestui incident, locuitorii județului au asaltat autoritățile locale cu întrebări la care încă nu avem răspuns.

Având în vedere că a trecut mai bine de o zi de la acest incident, și încă nu am primit sau văzut nicio comunicare oficială despre acest subiect din partea Ministerului pe care îl conduceți, vă rugăm în numele locuitorilor județului Covasna să ne comunicați oficial care au fost cauzele incidentului.

Din câte am înțeles din alte surse, ar fi fost vorba despre unele zboruri de antrenament în zona Covasna, în cadrul cărora un avion supersonic a trecut bariera sunetului.

Vă punem în vedere faptul că în urma unui incident similar care a avut loc la Paris în luna septembrie a acestui an, forțele militare au comunicat în cel mai scurt timp motivele zgomotului uriaș pentru a nu se crea panică în rândul locuitorilor, lucru care din păcate la noi nu s-a întâmplat nici până la această oră. Vă mulțumim pentru disponibilitate”, se arată în textul adresei semnate de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Miercuri, redacția ziarului Observatorul de Covasna a luat legătura cu Prefectura, Centrul Militar Județean Covasna, ISU Covasna, IPJ Covasna și alte instituții din județ și niciun reprezentant al acestora nu a putut preciza de unde și ce a provocat zgomotul care s-a auzit și la Întorsura Buzăului, dar și la Sfântu Gheorghe sau în alte localități din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Covasna ne-au declarat de asemenea la acea dată că nu au identificat deocamdată sursa zgomotului.

Detalii AICI. 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.