ACTUALITATE 14 ianuarie 2014

Au scăzut datoriile covăsnenilor la întreţinere

de Monica Vrânceanu | 83 vizualizări

Datoriile către GospCom au scăzut de la 3 milioane de lei la 1,2 milioane

Datoriile populației către Operatorul regional Gospodărie Comunală SA (GospCom) au scăzut, în ultimele luni, cu aproape două milioane de lei. Astfel, dacă în toamna anului trecut aceste datorii se cifrau la 3 milioane de lei, acum au ajuns la 1,2 milioane de lei.

Cele mai mari datorii continuă să le aibă asociațiile de proprietari din Sfântu Gheorghe, creanțele acestora către GospCom ridicându-se la 1.125.891 de lei. Asociația de proprietari Căminul are cea mai mare sumă restantă, adică 314.554 lei, din care 117.326 reprezintă datorii mai vechi de un an.

La Covasna, o femeie a acumulat, în ultimul an, o datorie de 6.300 de lei, în vreme ce un bărbat din Târgu Secuiesc are datorii de aproape 6.000 de lei, din care 4.000 de lei reprezintă datorii mai vechi de un an.

Directorul GospCom, Fejér Alexandru, ne-a declarat că, într-adevăr, scăderea datoriilor este una remarcabilă, însă acest lucru a fost posibil pentru că în urma acționării în judecată a datornicilor s-a ajuns, în unele cazuri, și la executarea silită.

De obicei lucrurile se rearanjează atunci când e vorba despre executare silită și oamenii încep să plătească. Pe de altă parte, trebuie să precizez că noi suntem flexibili, iar dacă e vorba despre situații grele, în care oamenii sunt de bună-credință dar pur și simplu nu au din ce plăti, suntem de acord și cu plata în rate a datoriilor”, a explicat Fejér, menționând însă că au fost și cazuri în care datornicii nu mai plătiseră cheltuielile la apă de ani de zile – iar aici nu mai putea fi vorba despre oameni de bună-credință.

GospCom a avut în 2013 sute de procese pe rol, ca urmare a datoriilor acumulate de populație, iar potrivit conducerii Operatorului, în general 50% dintre cei chemați în instanță aleg să achite imediat datoriile, de teama de a nu fi executați silit. Pe de altă parte, tot în 2013 au existat și câteva cazuri care au fost executate silit, procedeele finalizându-se cu scoaterea la vânzare a locuințelor și recuperarea de către Operator a banilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.