ACTUALITATE 22 martie 2023

Au fugit de polițiști când au fost prinși că furau lemne. Arma din dotare, folosită de oamenii legii

de David Leonard Bularca | 1098 vizualizări

Nicio persoană nu a fost rănită în urma împușcăturii 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală din Sfântu Gheorghe s-au văzut nevoiți sâmbătă, pe 18 martie, să tragă un foc de avertisment după ce trei indivizi, prinși că tăiau lemne ilegal, au încercat să fugă de oamenii legii. Un bărbat de 21 de ani a fost imobilizat, iar un minor și un alt bărbat, de aceeași vârstă, au fost reținuți ulterior de polițiști, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna. 

Totul s-a întâmplat în pădurea din proximitatea satului Hetea, conform polițiștilor. 

„La data de 18.03.2023, în jurul orei 23:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sfântu Gheorghe, împreună cu specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Hatod, în timp ce desfășurau activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, au prins în flagrant delict un număr de 3 persoane de sex masculin care tăiau și încărcau arbori esență stejar într-o căruță, în pădurea din proximitatea satului Hetea”, se arată în comunicatul de presă. 

Pentru că cei trei bărbați au încercat să fugă de polițiști, oamenii legii au folosit arma din dotare pentru a trage un foc de avertisment. 

„Cu ocazia interceptării, cei trei bărbați au fost somați să își înceteze activitatea de tăiere și să abandoneze topoarele pe care le aveau în mână, însă aceștia nu s-au conformat, motiv pentru care polițiștii au tras un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare. Un bărbat de 21 de ani a fost imobilizat imediat, iar un bărbat de 21 de ani și un minor au părăsit în fugă zona, fiind prinși de polițiști”, explică reprezentanții IPJ Covasna. 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma împușcăturii.

„Cu ocazia uzului de armă, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Ulterior, din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că la comiterea faptelor a participat și un bărbat de 26 ani, acesta fiind identificat și reținut.

Față de cei trei bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și tentativă la infracțiunea de sustragere de arbori”, se mai arată în comunicatul de presă. 

În anul 2022, IPJ Covasna a avut 6.876 de intervenții la evenimente, 551 de acțiuni cu efective mărite, 74 de razii și 581 de participări la măsuri de ordine cu ocazia adunărilor publice. Totodată, au fost efectuate 4.745 de intervenții la solicitări prin numărul unic de urgență 112, se arată într-un bilanț al instituției, transmis presei zilele trecute. 

Foto arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.