ACTUALITATE 13 noiembrie 2013

Au căzut momeli din cer

de Székely Emőke | 133 vizualizări

Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna anunță că din motive obiective administrarea momelilor vaccinale antirabice pentru vulpi a suferit o mică întârziere, dar ea a avut loc totuși în perioada 11-12 noiembrie, astfel pe 11 noiembrie în zonele Aita Mare, Baraolt, Biborțeni, Vâlcele, Sfântu Gheorghe, Lemnia, Estelnic, Ozun, Ojdula, Brețcu, şi pe 12 noiembrie în zonele Covasna, Brateș, Araci, Vâlcele, Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului.

Localitățile menționate nu reprezintă o arie restrânsă ci zona cuprinsă pe ruta de zbor, astfel încât întregul teritoriu al județului a fost cuprins în această acțiune.

Se atrage atenția populației ca în cazul în care  găsesc  o momeală cu învelişul desfăcut, spart sau distrus, cu mâinile protejate de mănuşi să plaseze momeala într-o pungă şi să anunţe medicul veterinar din cea mai apropiată localitate.

Populaţiile de vulpi sunt principala sursă de rabie, putând transmite virusul prin muşcare la oameni şi animale domestice. Numărul acestora în județul Covasna este estimat la cca. 800 de exemplare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.