ACTUALITATE 26 octombrie 2022

Atenționare pentru șoferi: pisici sub capotă sau pe roți

de Daniela Luca | 1256 vizualizări

În sezonul rece, pisicile se refugiază la motorul mașinilor și deasupra roților pentru a se proteja de frig. Autoturismul trebuie verificat înainte de fiecare pornire, atenționează iubitorii de animale. Pornirea motorului atunci când un animăluț este sub capotă poate duce la rănirea gravă sau chiar la moartea acestuia, precum și la producerea unor pagube materiale importante.

Șoferii sunt îndemnați așadar să ciocănească în capota și aripile mașinii înainte de a porni la drum, dar să verifice și roțile ca să vadă dacă spațiul nu s-a transformat peste noapte într-un adăpost cald pentru pisici. 

„Este adevărat că se ascund pisicile sub capotă. Trebuie bătut pe capotă și așteptat puțin sau trebuie chiar ridicată capota pentru a verifica dacă e cineva acolo. În mod normal, pisicile se vor speria și vor ieși. Altfel, se poate accidenta foarte grav animalul sau poate chiar să moară. Deși tot zicem, nu prea o facem. Eu odată de la Örkő am adus până în centru o pisică mică. S-a ascuns undeva sub mașină, doar o auzeam că plânge. M-am oprit, m-am uitat și s-a dat jos pe unul dintre cauciucuri. Habar nu am unde putea să se ascundă și să nu pățească nimic. Au mai pățit așa ceva și niște prieteni. Ei au auzit doar o bubuitură și atât. Pisica a fugit, iar după ce au căutat-o, au găsit-o și au dus-o la veterinar. Avea coloana ruptă și trebuia eutanasiată. Alții au simțit doar mirosul de ars și apoi au găsit o pisică mică arsă sub capotă”, ne-a spus președinta Asociației pentru câini fără stăpân AMY, Pora Kinga. 

Sursă foto: zooqi.by

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.