ACTUALITATE 24 iunie 2020

(Update) Atenționare COD ROȘU de vreme rea pentru zona Întorsurii Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 3014 vizualizări

UPDATE2: Ca urmare a avertizarii hidrologice COD ROȘU ce vizează precipitații abundente în zona Întorsurii Buzăului și posibile depășiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Buzău, Siriu și Bâsca , cu valabilitate până în data de 24.06.ora 23:00, ISU Covasna a transmis mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru avertizarea populatiei din toate UAT-urile :  Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Zăbratau și Barcani. 

De asemenea, pompierii din cadrul Pichetului de pompieri Întorsura Buzăului intervin pe raza localității Zăbrătau, unde DN10 este afectat de viitura produsă.

Pompierii militari acționează cu o autospecială și două motopompe pentru înlăturarea efectelor produse de inundații.

De asemenea, autoritățile locale intervin cu două buldozere și autobasculante pentru a limita efectele produse de inundații.

Sursa: ISU Covasna. 

UPDATE: A fost emis un al doilea mesaj RO-Alert, de această dată cod roșu de inundații, valabil până la ora 23:00. 

„Atenție Cod Roșu 24. 06.2020 ora 17:00 – 24.06.2020 ora 23:00 de inundații creșteri de debite cu posibilitatea depășirii cotelor de inundație preconizate pe cursurile de apă din zonă. Nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora. Recomandăm curățarea rigolelor din apropierea locuinței în vederea facilitării scurgerii normale a apei și efectuarea demersurilor pentru punerea în siguranță a bunurilor”, arată alerta transmisă de ISU Covasna. 

DN10 este blocat la km104 din cauza aluviunilor. 

Știrea inițială: Un mesaj RO-Alert – cod roșu de vreme rea a fost emis miercuri de ISU Covasna pentru zona Întorsurii Buzăului, în special Sita Buzăului. 

„Avertizare meteorologică COD ROȘU: averse torențiale ce vor totaliza 50 l/mp. În zona avertizată s-au acumulat aproximativ 30 – 40 l/mp în ultima oră. Perioada de manifestare 24.06.2020 între 15:55 – 16:40. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!

Închideți ușile și ferestrele și puneți la adăpost animalele.

Stați departe de copaci, semne de circulație, linii de electricitate, ferestre, luminatoare și alte obiecte care pot cădea și vă pot răni. Apelați 112 numai în caz de necesitate”, se arată în mesajul RO-Alert transmis de ISU Covasna.

ANM arată că vizată este Sita Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.