ACTUALITATE 8 aprilie 2009

Atenţie la micii de la colţ de stradă!

de Covasna Media | 213 vizualizări
DSVSA va amenda persoanele sau firmele care de zilele unor localităţi prepară şi vând mici, grătare sau kurtosi fără acte legale

Persoanele care sunt tentate să prepare mici sau grătare cu ocazia zilelor diferitor oraşe sau comune din judeţ ar putea fi amendate cu sume importante în cazul în care sunt găsite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) fără acte în regulă, respectiv fără a fi înregistrate la Direcţie. Directorul DSVSA, dr. Siko Barabasi Sandor, a explicat că prepararea spre vânzare a micilor,

DSVSA va amenda persoanele sau firmele care de zilele unor localităţi prepară şi vând mici, grătare sau kurtosi fără acte legale

Persoanele care sunt tentate să prepare mici sau grătare cu ocazia zilelor diferitor oraşe sau comune din judeţ ar putea fi amendate cu sume importante în cazul în care sunt găsite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) fără acte în regulă, respectiv fără a fi înregistrate la Direcţie.

Directorul DSVSA, dr. Siko Barabasi Sandor, a explicat că prepararea spre vânzare a micilor, cărnii sau kurtos kalacsilor se poate face numai de către persoanele fizice înregistrate la Direcţie, sau de către firme care conform codului CAEN au prevăzute şi aceste activităţi.

„Indiferent de profesia de bază, unii s-au apucat să facă şi să vândă mici, grătare. O pot face, dar numai cu îndeplinirea unor condiţii – spaţiu igienic, apă caldă la locul de producţie şi altele. Nu am vrea să fie o surpriză neplăcută ca în prima dimineaţă de Zilele Sfântu-Gheorghe să amendăm usturător pe unii”, a afirmat directorul DSVSA, având în vedere că cea mai apropiată sărbătoare a unei localităţi este chiar a municipiului reşedinţă de judeţ.

Totodată, organizatorii unor astfel de evenimente au şi ei responsabilitatea lor şi riscă amenzi dacă aprobă liste pe care se regăsesc şi persoane sau firme neautorizate din punctul de vedere al preparării şi comercializării produselor amintite.

Directorul DSVSA a amintit că au existat cazuri de zilele unor localităţi când anumite persoane au vândut produse fără a avea voie, iar Primăria le autorizase fără să consulte şi DSVSA, deşi trebuia discutată această chestiune dinainte.

„Trebuie să fie autorizaţi şi cei care organizează să consulte şi DSV pentru a evita neplăcerile. Rugămintea noastră este ca toate primăriile înainte să organizeze aceste chefuri, sărbători să ne consulte dacă firmele sau persoanele respective sunt sau nu înregistrate la Direcţie“, a mai precizat dr. Siko.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.