ACTUALITATE 3 iunie 2013

Asistenţii sociali vor să intre în legalitate deplină

de Monica Vrânceanu | 81 vizualizări

Asistenţii sociali din judeţul Covasna se întâlnesc miercuri, pe 4 iunie, pentru a pune la punct situaţia lor care în prezent îi situează în afara legii, pentru că nu sunt membri ai Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali (CNAS).

Preşedintele CNAS – filiala Covasna, Papp Adolf, a declarat că deşi există o lege din 2004 care prevede ca asistenţii sociali să fie membri ai Colegiului, doar 8 dintre asistenţii sociali din judeţul nostru au lucrat până acum respectând cadrul legal. Şi asta în condiţiile în care în judeţ avem 60 de asistenţi sociali.

„Nu ştim cum s-a ajuns în această situaţie în care mulţi asistenţi sociali lucează deşi sunt oarecum în nelegalitate, dar aşa cum medicii, stomatologii, avocaţii şi alţii sunt obligaţi să fie membri ai colegiilor din profesiile lor, aşa sunt şi asistenţii sociali. Din păcate, până acum legea a fost mai mult sau mai puţin respectată. Vreau să mă întâlnesc cu asistenţii sociali şi să le prezint situaţia”, a declarat Papp Adolf, arătând că pe lângă asistenţii sociali care nu au devenit membri ai Colegiului, mai sunt şi unii care nu şi-au mai achitat cotizaţiile de ani întregi.

Papp şi-a exprimat speranţa că de acum încolo situaţia se va schimba, mai ales că a fost înfiinţată, de câteva luni, filiala Covasna a CNAS. Potrivit Legii nr.117/2008 şi Legii nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, CNAS este autoritatea română competentă pentru recunoaşterea diplomelor şi calificărilor obţinute pentru profesia de asistent social.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.