ACTUALITATE 21 octombrie 2022

Asfalt provizoriu pe strada Ciucului

de Iulia Drăghici - Taraș | 786 vizualizări

În următoarele două săptămâni, două benzi de circulație vor fi asfaltate pe strada Ciucului din Sfântu Gheorghe. Lucrarea va fi realizată provizoriu, pentru că abia anul viitor va fi executată lucrarea permanentă și asfaltul nou va fi îndepărtat. Primarul Antal Árpád a declarat că știe că investiția ar putea fi considerată „bani aruncați în vânt”, dar că ia în considerare și perspectiva șoferilor. 

Situația a apărut din cauză că nu s-au putut alinia toate demersurile de modernizare, aceasta însemnând că firmele care au avut de executat lucrări subterane (canalizare, apă, electricitate, gaze etc.) au finalizat treaba, însă acum nu există încă un constructor care să asfalteze strada. 

Am mai vorbit despre strada Ciucului și am spus că există o licitație foarte mare, cu multe străzi. Vestea bună este că termenul de depunere a ofertelor a trecut și sunt mulți ofertanți. Vestea proastă este că, fiind mulți ofertanți, perioada de evaluare va fi prelungită, deci cu siguranță vom intra în iarnă până vom reuși să analizăm toate ofertele. Și de aceea am decis ca temporar, și e foarte important să menționați acest lucru, și doar pentru a facilita circulația pe strada Ciucului, vom depune un efort financiar suplimentar și vom asfalta două benzi. Pur și simplu nu putem ține în această stare în care este acum strada, până vine constructorul care va face lucrarea. Fiind o zonă intens circulată, am luat această decizie și sper că în următoarele două săptămâni se vor trage două benzi de asfalt. Îl vom marca cu galben pentru a fi foarte clar că este ceva provizoriu”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Investiția va fi suportată din bugetul local. Nu se știe deocamdată cât va costa, nici cine va executa lucrarea, dar va fi una dintre firmele de construcție cu care primăria are contract cadru. 

Edilul a admis și că această cheltuială poate fi văzută ca „bani aruncați pe fereastră”, pentru că, atunci când va începe proiectul final de asfaltare, de anul viitor, „noul” strat va fi îndepărtat, însă a argumentat că a primit multe plângeri din partea cetățenilor care s-au ales cu parbrizul spart după ce au circulat pe strada cu pricina. 

Vom cheltui acum niște bani pentru ca, pentru câteva luni, oamenii să circule civilizat pe strada aceea. (...) Ideea e ca pe două benzi să se poată circula pe strada Ciucului. (...) Sunt finalizate toate lucrările de substructură (...). Totul este pregătit. Fiind o lucrare atât de sensibilă și complexă, pur și simplu, dacă nu începeam să solicităm de la proprietarii utilităților să facă aceste lucrări, riscam să avem constructor, dar să nu putem preda amplasamentul. Acum, practic s-au finalizat aceste lucrări, am putea preda amplasamentul, dar încă nu avem cum să predăm. (...) Sunt bani aruncați pe fereastră, dacă o luăm așa, dar, pe de altă parte, oamenii îmi spun că își sparg parbrizul. Adevărul e la mijloc. Eu trebuie să găsesc soluția care să fie acceptabilă și pentru primărie, și pentru oameni”, a mai spus Antal Árpád. 

Asfaltarea finală a străzii Ciucului este cuprinsă într-un proiect amplu de modernizare, care cuprinde și străzile Stadionului, Nicolae Iorga, Grigore Bălan, Fabricii, trotuarul din strada Lunca Oltului și cel din Păiuș David. 

Lucrările pe strada Ciucului au început în vara anului trecut. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.