ACTUALITATE 7 august 2019

Armata continuă procesul de recrutare pentru rezerviștii voluntari!

de Covasna Media | 1098 vizualizări

O nouă etapă a procesului de recrutare şi selecţie a început la 01 august, pentru încadrarea a peste 1400 de funcţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi/gradaţi rezervişti voluntari, disponibile la nivelul Armatei României. Rezerviştii voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea personalului militar în activitate.

Pentru anul 2019, la nivelul judeţului Covasna sunt oferite 2 funcţii de subofiţeri rezervişti voluntari iar în judeţul Braşov, 62 de funcţii de soldaţi/gradaţi rezervişti voluntari, proveniţi din rezervişti sau cetăţeni fără pregătire militară.

Pentru ocuparea acestora, candidaţii sunt aşteptaţi la sediul centrului militar, unde vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul). De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Activităţile de recrutare se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind statul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, aprobate cu Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.25/ 2017.

Detalii suplimentare privind criteriile de recrutare şi selecţie se pot obţine zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00, la sediul Centrului militar judeţean Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe, strada Kos Karoly nr. 3, la nr. de telefon 0267.311.209, precum şi pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale mapn.ro şi la adresele facebook/recrutare.mapn.ro şi facebook/centrulmilitarjudeţeanCovasna.

(Comunicat de presă Centrul Militar Județean Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.