ACTUALITATE 7 octombrie 2012

Arhiva fabricii de șuruburi de la Târgu Secuiesc a fost preluată de Primărie

de Székely Emőke | 328 vizualizări

După ani buni de așteptare, foștii angajați ai fabricii de șuruburi de la Târgu Secuiesc vor primi adeverințe cu ajutorul cărora își vor putea recalcula pensiile.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a preluat vineri întreaga arhivă a fabricii în prezența omului de afaceri Erdély Ede și a executorului Ioan Falup. Discuțiile cu privire la preluarea arhivei au început în urmă cu câteva săptămâni, însă concretizarea preluării a avut loc vineri. Odată ce administrația publică locală va ordona hârtiile, va elibera acele adeverințe de care foștii angajați au nevoie. Este vorba în special de hârtii care atestă faptul că foștii angajați au lucrat în condiții periculoase, ceea ce le va da dreptul la o pensie mai mare. „Ca și primar, munca mea este rezolvarea problemelor cetățenilor. S-au făcut pași importanți în privința fabricii de șuruburi în ultima perioadă. Pe de o parte sute de oameni vor lucra în halele lăsate în paragină, iar pe de altă parte pensionarii vor primi adeverințele pe care le așteaptă de ani de zile” – a declarat Bokor Tibor.

Fabrica de șuruburi din Târgu Secuiesc a intrat în faliment în 2005, pe atunci 3.000 de persoane au rămas fără loc de muncă. După închiderea fabricii foștii angajați au cerut documentele cu ajutorul cărora și-ar fi putut recalcula pensiile, însă au dat de uși închise de fiecare dată. Primarul Bokor Tibor le cere persoanelor vizate să mai aibă răbdare câteva zile, după care va anunța prin presă, când și unde se vor elibera adeverințele necesare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.