ACTUALITATE 25 august 2022

Arcuș vrea să modernizeze o stradă cu ajutorul banilor din PNI „Anghel Saligny”

de David Leonard Bularca | 858 vizualizări

Autoritățile din comuna Arcuș își propun să modernizeze o stradă în cartierul Poiana Arcușului, prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Proiectul este eligibil și este posibil să fie finanțat cu 6,7 milioane de lei de către Ministerul Dezvoltării. 

„Proiectul constă în modernizarea drumului respectiv, care a fost realizat cândva din bugetul fostei cariere de extracție, din Valea Crișului. Bineînțeles, se află într-o stare deplorabilă și am vrea ca și locuitorii din zona Poiana Arcușului să beneficieze de un drum care să fie pe măsura dezvoltării comunei. Peste toate astea, drumul ăsta, în viitorul să sperăm cât mai apropiat, va face legătura dintre cele două comune Arcuș și Valea Crișului, în prelungirea Drumului Județean 121B”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul din Arcuș, Máthé Árpád. 

„Este practic o variantă de stradă care trece pe lângă intravilanul convențional. Este între comună practic și lacul care a rămas din zona de extracție minieră. Deocamdată poartă denumirea de stradă în Poiana Arcușului, rămâne să îi găsim un nume și să o includem în nomenclatorul de străzi. Are o lungime de 1,7 kilometri”, a mai detaliat edilul.

El spune că este mulțumit de PNI „Anghel Saligny” și că nu este la prima experiență cu proiectele finanțate de Guvern. 

„Suntem mulțumiți, fiecare proiect câștigat este un pas înainte pe linia dezvoltării comunei. Eu cred că mai toate UAT-urile sunt mulțumite, cele care beneficiază de acest proiect. Nu sunt la prima experiență, pentru că și lucrările actuale pe care le desfășurăm sunt tot în cadrul unui program guvernamental și suntem mulțumiți”, a mai spus, în final, Máthé Árpád. 

Prin PNI „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, își propune să asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și să reabiliteze drumurile și podurile, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mdlpa.ro.

În județul Covasna, din totalul celor 182 de solicitări de finanțare, se vor implementa 121 de proiecte, în valoare totală de 1.027.710.662,88 lei, reprezentând aproximativ 57% din cuantumul tuturor cererilor.

Sursa foto (ilustrativ): vasluiazi.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.