ACTUALITATE 15 ianuarie 2021

Aproape 70% dintre cadrele didactice din județ refuză, deocamdată, vaccinarea anti-COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 1489 vizualizări

Aproape 70% dintre cadrele didactice din județul Covasna au refuzat deocamdată vaccinarea impotriva COVID-19, potrivit primelor informații furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

În județul Covasna 31% dintre cadrele didactice au solicitat vaccinul în etapa a II-a”, se arată într-o informare transmisă de IȘJ.

Potrivit inspectorului școlar general Kiss Imre, cadrele didactice din județ preferă să mai aștepte.

Deocamdată restul nu doresc. Cei care și-au exprimat disponibilitate pentru vaccinare împotriva COVID la momentul întrebării au fost 31% dintre cadrele didactice. Dar în mod sigur, în timp se schimbă această cifră. Sunt niște rețineri, ca la oricine. La nicio categorie de angajați întrebați nu există 100%”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Kiss Imre, care a punctat că reținerea nu vine din lipsa de informare, ci din argumentul că oamenii preferă să mai aștepte să vadă evoluția campaniei de vaccinare. „Peste o lună, dacă punem întrebarea va fi un alt procentaj. Unii așa s-au gândit acum. Așteaptă să vadă reacții pro, contra. Au fost informați, se știe despre ce e vorba, dar unii au niște rețineri. Aceasta este decizia lor”, a spus inspectorul general.

Nu suntem împotriva vaccinării. Înțelegem nevoia și știm că este singura modalitate de a opri pandemia, numai că acestea sunt datele acum”, a mai spus Kiss Imre.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vorbea zilele trecute despre faptul că ponderea angajaților din învățământul preuniversitar care s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze anti-COVID-19 se apropie de 50%, potrivit RFI.

Data limită pentru finalizarea sondajului în rândul cadrelor didactice din țară este vineri, 15 ianuarie, orele 16, a spus, în același context, ministrul.

Din informațiile colectate până în prezent la nivel de județ, mai mult de o jumătate dintre angajaţii Consiliului Judeţean şi cei ai Prefecturii s-au înscris pe listele de vaccinare. Detalii, AICI. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.