ACTUALITATE 15 ianuarie 2021

Mai mult de o jumătate dintre angajaţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii, înscrişi pe listele de vaccinare

de Agerpres | 1425 vizualizări

Mai mult de o jumătate dintre angajaţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Covasna s-au înscris pentru vaccinare anti-COVID-19 în etapa a doua, au precizat joi reprezentanţii celor două instituţii.

Subprefectul Cosmin Boricean a declarat pentru AGERPRES că 17 din cei 32 de angajaţi ai Prefecturii şi-au exprimat dorinţa fermă de a se vaccina în cea de-a doua etapă, în care au fost incluse persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice şi lucrătorii din domenii esenţiale.

Acesta a menţionat că şi el intenţionează să se vaccineze, dar nu înaintea altor persoane care ar avea nevoie de vaccin, precizând că a avut COVID-19 într-o formă severă iar deocamdată are anticorpi care îl protejează.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a spus că aproape 60 din cei 101 angajaţi ai instituţiei s-au înscris pentru vaccinare.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe, dr. Andy Rosin, a afirmat că majoritatea angajaţilor instituţiei nu vor să se vaccineze, doar doi din totalul de 15 optând pentru administrarea acestuia. Andy Rosin a menţionat că s-a vaccinat şi că nu a avut niciun fel de reacţii adverse.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că aproximativ 30% din aparatul de specialitate al Primăriei şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina, dar în celelalte instituţii din subordinea administraţiei locale procentele diferă foarte mult.

Potrivit acestuia, aproape toţi angajaţii Teatrului ‘Andrei Mureşanu’ vor să se vaccineze, în timp ce la Teatrul ‘Tamasi Aron’ procentajul este de 50% şi la societatea de salubritate Tega - de 7%.

Antal Arpad, care a fost diagnosticat cu COVID-19 la finele lui septembrie 2020, a susţinut că încă are anticorpi naturali iar întrebarea este 'nu dacă se vaccinează, ci când se vaccinează'.

Conform autorităţilor judeţene, până miercuri, peste 730 de persoane din Covasna angajate în Sănătate şi domeniul social au fost vaccinate anti-COVID-19 în prima etapă şi, potrivit estimărilor, în cea de-a doua etapă vor fi imunizate între 2.500 şi 3.000 de persoane.

În prima etapă de imunizare, în judeţ au fost cinci centre de vaccinare şi în a doua vor fi opt, câte două la Sfântu Gheorghe, Covasna şi Întorsura Buzăului şi câte unul în oraşele Baraolt şi Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.