ACTUALITATE 30 august 2022

Aproape 5 milioane de lei ar putea ajunge la Malnaș pentru modernizarea mai multor străzi

de David Leonard Bularca | 415 vizualizări

Prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, comuna Malnaș ar putea primi aproape 5 milioane de lei. Autoritățile își propun să asfalteze 18 străzi la Malnaș și Malnaș Băi și să pună piatră cubică la Valea Zălanului. Primarul localității, Szotyori Angéla-Gizella, spune că orice ajutor pentru diferite lucrări în localitatea pe care o conduce este binevenit. 

Cele două proiecte declarate eligibile prin PNI „Anghel Saligny” sunt:

1. Modernizare străzi în localitățile Malnaș și Malnaș-Băi, Comuna Malnaș, județul Covasna – aproape 3 milioane de lei;

2. Modernizarea DC 44 Malnaș-Băi – Valea Zălanului, în intravilanul localității Valea Zălanului, Comuna Malnaș, Județul Covasna – aproape 2 milioane de lei.

În cadrul primului proiect s-ar putea asfalta 18 străzi. 

„Este vorba de 13 străzi la Malnaș și cinci la Malnaș Băi. Știți că nu avem o comună mare, aproape toate străzile o să fie asfaltate la Malnaș, sunt niște străduțe destul de mici. La Malnaș Băi nu am putut să punem toate străzile, pentru că nu aveam titlul de proprietate pentru toate, că sunt străzi care aparțin de CFR”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Szotyori Angéla-Gizella. 

Pentru al doilea proiect este prevăzută modernizarea străzilor cu piatră cubică, pentru a se păstra autenticitatea locului, conform edilului. 

„Asta înseamnă intravilanul la Valea Zălanului. DC 44 leagă două comune (...). Drumul trece prin sat, printre case. Ar fi aproximativ doi kilometri. O să fie cu piatră cubică, nu o să fie asfalt, pentru că ne gândim la turism. E un sat autentic, să nu fie între case asfalt. Are și Prințul Charles casă la Valea Zălanului, mai vin oameni de peste tot, și m-am gândit că ar trebui să rămână mai autentic”, a explicat Szotyori Angéla-Gizella. 

Per total, autoritățile din Malnaș sunt mulțumite de banii care ar putea ajunge în comună prin „Anghel Saligny”. 

„Suntem o comună mică, am înțeles că toată lumea trebuie să primească, nu numai noi. Am primit finanțare pentru două proiecte, era bine dacă primeam și pentru al treilea, pentru drumul prin care se ajunge la Valea Zălanului, era mai ușor dacă era și acolo asfalt, mai ales iarna. Poate cu timpul o să mai fie niște proiecte. Oricum, e foarte bine că există acest program. Orice ajutor, de oriunde vine, este foarte bine primit”, a spus, în final, Szotyori Angéla-Gizella. 

La nivelul județului Covasna, Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei prin PNI „Anghel Saligny”. Depinde de fiecare autoritate locală în parte dacă, în final, va primi banii conform distribuirii, în funcție de documentațiile care vor fi depuse și de alți pași birocratici care trebuie urmați în continuare, până la semnarea contractelor, în această toamnă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.