ACTUALITATE 25 aprilie 2019

Aproape 4 milioane de lei, buget pentru ONG-urile covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 459 vizualizări

Ultima zi pentru depunerea proiectelor este 10 mai a.c.

Consiliul Județean Covasna are un buget de 3,95 de milioane de lei  pus deoparte pentru  programele, proiectele și acțiunile culturale ale ONG-urilor și instituțiilor covăsnene, care vizează activități educativ științifice, de recreere, de tineret și sportive și care se vor desfășura în anul 2019. O parte din fonduri vor merge și către unitățile de cult. Finanțarea nerambursabilă din fonduri publice se poate obține prin depunerea unui proiect până cel târziu la data de 10 mai.

Bugetul de 3,95 de milioane de lei va fi distribuit astfel: un milion de lei pentru sport, un milion de lei pentru cultură și recreere, 1,8 milioane pentru susținerea cultelor și 150.000 de lei pentru asociațiile de tineret.

Beneficiarii direcți ai fondurilor vor putea fi persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, asociații sau fundații constitute conform legii sau culte religioase constituite conform legii, arată hotărârea de Consiliu Județean, aprobată de consilieri în ședința de joi, 18 aprilie.

„Sprijinul minim acordat la toate proiectele este de 1.000 de lei, iar aportul minim necesar este de minim 10% din valoarea sumei acordate. Un solicitant poate depune cel mult trei proiecte”, arată aceeași sursă.

Proiectele se depun până la data de 10.05.2019, ora 12:00.

Potrivit calendarului programului de finanțare, perioada de evaluare a proiectelor este 13 – 24 mai. Implementarea proiectelor aprobate spre finanțare se va face în perioada 1 iunie – 20 decembrie a.c..

Selecția proiectelor depuse se va face de comisii de selecție, constituite la nivelul Consiliului Județean Covasna.  

Informații suplimentare pot fi obținute la Consiliul Județean Covasna, Biroul de învățământ, cultură, sănătate, relații cu ONG, la numărul de telefon 0367/403.924, e-mail: proiecte@kvmt.ro.

Documentația poate fi descărcată de pe site-ul www.kmvt.ro/ProiecteCJ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.