ACTUALITATE 11 septembrie 2013

Aproape 3.000 de persoane au luat parte la prima ediţie PulzArt

de Monica Vrânceanu | 95 vizualizări

Organizatorii Festivalului de Arte Contemporane PulzArt, care tocmai și-a încheiat prima ediție, susțin că evenimentul a fost un succes și promit ediții viitoare care nu doar că vor egala acest succes, ci îl vor depăși.

Potrivit reprezentantei Primăriei Sfântu Gheorghe, Barta Monika, la Festival a ajuns inclusiv public din alte orașe, însă se dorește ca ediția viitoare să fie mult mai devreme promovată, astfel încât să vină cât mai mulți spectatori și iubitori de arte din cât mai multe zone ale țării. În ceea ce privește programele artistice, Barta a arătat că cele mai populare au fost concertele violoniștilor Alexandru Tomescu și Lajkó Félix.

Implicat în organizarea Festivalului pe partea de literatură, directorul Bibliotecii Județene, Szonda Szabolcs, a declarat că partea literară a Festivalului s-a îmbinat admirabil cu cea muzicală, ceea ce a dus la depășirea granițelor artistice și combinarea armonioasă a celor două domenii.

Cred că toată lumea – artiști și public deopotrivă, s-a simțit bine. S-a vorbit deschis, artiștii și-au prezentat lucrările cu naturalețe și astfel s-a facilitate legătura directă cu oamenii, cu publicul. Sunt convins că fiecare program le-a dat ceva oamenilor, ceva care să-i completeze în viața lor de zi cu zi”, a mai spus Szonda Szabolcs.

Bugetul final al Festivalului PulzArt a fost compus din 46.000 de lei care au venit de la Ministerul Tineretului, 120.000 de lei de la Primăria Sfântu Gheorghe, plus sumele încasate din vânzări de bilete de intrare la evenimente – aproximativ 1.000 de bilete și din sponsorizări.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.