ACTUALITATE 24 ianuarie 2019

Aproape 250 de sancţiuni aplicate de poliţişti pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă 112, în 2018

de Iulia Drăghici - Taraș | 665 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au aplicat, anul trecut, aproape 250 de sancţiuni pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă 112, informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Covasna. 

Potrivit acestora, poliţiştii covăsneni au intervenit anul trecut la 15.433 de evenimente pe raza judeţului, iar Dispeceratul IPJ Covasna a gestionat peste 7.246 de apeluri ale cetăţenilor prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - 112. 

"Din totalul sesizărilor la 112 primite în 2018, la nivelul IPJ Covasna, în aproximativ 12% din situaţii, sesizările nu s-au confirmat, iar în 249 de situaţii poliţiştii au aplicat sancţiuni pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă. Menţionăm, totodată, că în aproximativ 40% din cazuri situaţia semnalată a fost rezolvată pe loc de către operatorul care a gestionat apelul, fără a fi necesară intervenţia unui echipaj la faţa locului", se arată într-un comunicat de presă, remis, miercuri, AGERPRES. 

Sesizările cetăţenilor au vizat, în general, fapte cu caracter penal, furturi sau agresiuni, dar şi evenimente rutiere, majoritatea tamponări soldate cu pagube materiale. 

"Au existat, însă, şi sesizări ieşite din comun, unele dintre acestea chiar amuzante. Un bărbat, de pildă, a cerut ajutor pentru că era atacat cu bulgări de zăpadă de nişte tineri, iar o altă persoană a solicitat intervenţia poliţiştilor întrucât credea că un parapantist era în pericol deoarece se afla la o înălţime foarte mare. Tot în 2018, un bărbat a apelat numărul de urgenţă anunţând că avea nevoie să se deplaseze undeva, iar "poliţia vine mai repede decât un taxi". Poliţiştii au răspuns solicitării persoanei şi au mers la domiciliul acestuia, însă nu pentru a-i asigura servicii de transport, ci pentru a-l sancţiona contravenţional", se mai arată în comunicatul citat. 

Poliţiştii avertizează că apelarea abuzivă ori alertarea falsă prin utilizarea numărului de urgenţă 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei. 

Sursa: AGERPRES.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.