ACTUALITATE 6 septembrie 2022

Aproape 25 de milioane de lei ar putea ajunge la Catalina pentru modernizarea străzilor și înființarea sistemului de canalizare

de David Leonard Bularca | 360 vizualizări

Comuna Catalina are declarate eligibile trei proiecte în cadrul Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Două dintre acestea se referă la modernizarea unor străzi, iar unul la înființarea sistemului de canalizare. Astfel, localitatea covăsneană ar putea primi aproape 25 de milioane de lei pentru implementarea proiectelor. Primarul Tusa Levente spune că așteaptă ca partea birocratică să se încheie, pentru a se putea da startul lucrărilor. 

Cele trei proiecte eligibile și valoarea lor sunt următoarele:

  1. Modernizare DC 9 în comuna Catalina, județul Covasna – aproape 3 milioane de lei;
  2. Înființarea sistemului de canalizare în satul Catalina, comuna Catalina, județul Covasna – aproape 18,5 milioane de lei;
  3. Modernizare străzi în comuna Catalina – etapa 3, județul Covasna – peste 3,5 milioane de lei. 

Despre primul demers, primarul Tusa Levente a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, că „este vorba despre 1,6 km, cam așa”, care urmează să fie modernizat. 

„În urma proiectului de canalizare din Catalina o să beneficieze 1.350 de persoane, aceasta este populația”, a spus edilul. 

Cât despre ultimul proiect, care prevede tot o modernizare a străzilor, edilul a explicat că „este vorba despre un kilometru, de la drumul județean, până la capătul satului”

Per total, autoritățile sunt mulțumite de banii pe care i-ar putea obține, dar așteaptă începerea lucrărilor.

„Suntem mulțumiți, acum facem hârtiile și sper să începem și lucrările. Nu știu când, așteptăm avizele și după aceea”, a mai spus, în final, primarul. 

Prin PNI „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, își propune să asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și să reabiliteze drumurile și podurile, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mdlpa.ro.

În județul Covasna, din totalul celor 182 de solicitări de finanțare, se vor implementa 121 de proiecte, în valoare totală de 1.027.710.662,88 lei, reprezentând aproximativ 57% din cuantumul tuturor cererilor.

Sursa foto: mdlpa.ro 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.