ACTUALITATE 4 noiembrie 2021

Aproape 190 de pacienți COVID internați în spitalele din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1053 vizualizări

Cei mai mulți sunt la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe 

Numărul bolnavilor de COVID-19 internați în spitalele din județul Covasna se ridică la 186, arată datele din 3 noiembrie. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe, 86. Aici sunt internate și opt persoane suspecte de infecție SARS-COV-2. 

Alți 68 de pacienți COVID sunt internați la Spitalul de Cardiologie din Covasna, 18 la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc, iar 14 la Spitalul Orășenesc Baraolt. 

Dintre pacienții internați la SJU Covasna, 70 sunt pe secția de Boli Infecțioase și Pneumologie COVID, 12 la ATI COVID și patru la Chirurgie. Doar patru persoane sunt vaccinate împotriva noului coronavirus, dar niciunul dintre cei de la ATI. 

Pacienții de pe secția de Boli Infecțioase, toți sunt în stare medie și gravă. Toți necesită suplinire cu oxigen. Acolo avem și pacienții neurologici, care sunt pozitivi. Pe chirurgie avem patru pacienți, dintre care doi la Chirurgie Vasculară, unul dintre ei din județul Harghita. Ei sunt în stare bună din punct de vedere al infecției COVID. Avem și două mămici, una vaccinată și una nu. Din punctul de vedere al infecției nu pun probleme deosebite. Nou-născuții au fost testați și au ieșit negativi. Ei sunt la etajul patru, pe secția de Nou-născuți”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Covasna, dr. Roșu Mátyás. 

O încercare fără succes de transfer al unui pacient în vârstă de 14 ani 

Între pacienții internați la SJU Covasna este și un tânăr în vârstă de 14 ani, în stare gravă, pentru care s-a cerut transferul la o clinică universitară, dar până în prezent nu s-a aprobat solicitarea. 

Copilul de 14 ani suferă de diferite dizabilități, atât psihice, cât și fizice. El a prezentat o formă gravă de pneumonie COVID bilaterală (...) motiv pentru care am încercat să îl transferăm la o clinică universitară, dar din păcate nu i-am găsit loc, nu a putut să îl primească nici un spital de grad superior, așa că îl tratăm noi în continuare”, a spus directorul medical. 

În Spitalul Județean mai sunt și opt persoane suspecte de infecție SARS-COV-2. 

În săptămâna 27 octombrie – 3 noiembrie, la SJU Covasna s-au înregistrat și 44 de externări, dar și 22 de decese. 

În urmă cu două săptămâni, în 21 octombrie, în cele patru spitale din județ care tratează pacienți COVID erau internate 193 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus. 

În prezent, cazuri active la nivel de județ sunt 1.335, cele mai multe, 575, la Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.