ACTUALITATE 22 octombrie 2020

Aproape 150.000 de lei, sprijin pentru încălzirea bisericilor

de Daniela Luca | 667 vizualizări

Peste 20 de biserici din Sfântu Gheorghe vor primi suma de 10.000 de lei fiecare, pentru finanțarea cheltuielilor de întreținere a lăcașurilor. Cele din satele aparținătoare vor obține câte 1.000 de lei.

Astfel, conform unui proiect de hotărâre care a fost votat în cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, joi 21 octombrie, Biserica Romano-Catolică Sf. Iosif, Biserica Romano-Catolică Sf. Benedict, Biserica Romano- Catolică Sf. Gellért, Biserica Romano-Catolică Sf. Maria, Biserica Romano-Catolică Sf. Krisztus Kiláry, Catedrala Ortodoxă, Biserica Buna Vestire, Biserica Sfântu Gheorghe, Biserica Evanghelică Luterană, Biserica Unitariană și cele patru Biserici Reformate vor beneficia de o finanțare de câte 10.000 de lei.

Totodată, Bisericile Romano-Catolică, Reformată, Unitariană și cea Ortodoxă din Chilieni,  cea Catolică din Câmpu Frumos, dar și Bisericile Reformată și Romano-Catolică din Coșeni vor primi fiecare câte 1.000 de lei, conform proiectului de hotărâre. 

Suma totală acordată lăcașurilor pentru cheltuielile de întreținere în acest an este de 147.000 de lei. 

În luna februarie a anului trecut, cultele din reședința de județ au obținut câte 25.000 de lei pentru același scop, iar cele din satele aparținătoare câte 2.000 de lei. 

„Suma acordată acum vine în completare, la solicitarea unor culte care au dificultăți financiare la acest tip de cheltuieli”, ne-a explicat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Pe lângă aceste sume, bisericile pot solicita pe parcursul anului și alt sprijin financiar de la Primărie. 

Luna trecută, trei lăcașuri de cult din reședința de județ au obținut bani din bugetul local al municipiului, în valoare totală de 385.000 de lei. Este vorba despre Parohiile Reformate II și III și Parohia Ortodoxă Sfântu Gheorghe IV. 

Cea mai mare sumă, 155.000 de lei, a fost atribuită Parohiei Reformate II, din strada Dózsa György, în vederea cofinanțării construirii unui centru multifuncțional. Autoritățile locale spun că acest centru este destinat activităților bisericești ale parohiei. 

Parohia Reformată III, cu sediul pe strada 1 Decembrie, primește suma de 140.000 de lei pentru continuarea construcțiilor la Parohia Reformată din strada Pescarilor, iar alți 90.000 de lei au fost alocați Bisericii „Buna Vestire” de pe strada Bd. General Grigore Bălan, în vederea continuării lucrărilor la împrejmuirea Bisericii.

În decursul acestui an, au obținut sume importante din bugetul local următoarele lăcașuri de cult: Parohia  Reformată Sfântu Gheorghe I (520.000 de lei + 500.000 de lei), Parohia Reformată III (82.000 de lei) și Parohia Romano-Catolică Sfântu Gheorghe V (320.000 lei). 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.