ACTUALITATE 26 iulie 2022

Aproape 100 de situații de urgență, gestionate de pompierii covăsneni în weekend

de Iulia Drăghici - Taraș | 453 vizualizări

Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna au avut un weekend intens, după cum o arată bilanțul sfârșitului de săptămână. Aceștia au gestionat 97 de evenimente. 

ISU Covasna informează și că, în perioada vizată, „peste 30 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD, în urma a trei accidente rutiere și în alte cazuri medicale de urgență.

Totodată, în această perioadă, dispeceratul comun ISU-SAJ a fost informat despre producerea a 12 incendii, opt dintre ele produse la vegetația uscată și resturi vegetale din localitățile Sfântu Gheorghe, Ghelința, Cernat, Ozun, Araci și Ariușd”. 

Dintre intervenții, cea cu consecințele cele mai grave a fost la Lunca Ozunului, care a avut, din păcate, și o victimă. Este vorba despre o femeie care a ajuns la spital cu arsuri la nivelul toracelui și membrelor superioare din cauza unui incendiu izbucnit în bucătăria de vară în care se afla când a încercat să folosească aragazul, iar butelia pe care o deținea prezenta scăpări de gaze. 

Alerta privind izbucnirea focului a fost dată duminică, în jurul orei 06:14. 

Au ars aproximativ 40 mp din acoperișul unei bucătării de vară și circa 15 mp din cel al casei de locuit, precum și bunuri din interiorul bucătăriei.

Sursa foto: Facebook/ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.