ACTUALITATE 29 septembrie 2022

Aproape 10.000 de solicitări de pașapoarte în județ, în prima jumătate din 2022

de Iulia Drăghici - Taraș | 362 vizualizări

Un raport privind activitatea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte din județul Covasna arată că în prima jumătate a anului 2022 s-au înregistrat 9.736 de cereri. Dintre acestea, 9.089 de cereri au fost pentru pașapoarte simple electronice și 647 de cereri pentru pașapoarte simple temporare. 

Analiza prezentată marți, într-o conferință de presă, indică și faptul că aproape jumătate dintre solicitări (4.363) au fost depuse de persoane cu domiciliul în alte județe.

La Sfântu Gheorghe, în mod obișnuit, sunt procesate doar cererile cetățenilor cu domiciliul în județul Covasna. În total, au fost soluționate 9.278 de cereri. Dintre acestea, 4.726 de cereri au fost primite în municipiul reședință de județ, 4.038 în alte județe din țară și 514 cereri au fost primite la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate”, a explicat Prefectura Covasna. 

Ca urmare a cererilor procesate, au fost înmânate solicitanților la ghișeu un total de 3.308 pașapoarte: 2.783 pașapoarte electronice și 525 pașapoarte temporare, la care se adaugă 1.327 pașapoarte electronice livrate titularilor prin curier.

„Îmi face plăcere să vă spun că la serviciul de pașapoarte nu există timp de așteptare, programările sa fac la zi, pașapoartele se eliberează în termenul stabilit de lege”, a spus prefectul Ráduly István. 

Tot acesta a precizat și că numărul cererilor procesate este în creștere față de anul trecut, asta și din cauză că s-a încheiat pandemia și s-au sistat restricțiile, dar poate și pe fondul conflictului militar din țara vecină. 

Nici aici, la fel ca în cazul Serviciului de Permise, personalul nu este suficient, a mai precizat Ráduly István, așa că urmează să se facă demersuri pentru angajarea a încă două persoane. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.