ACTUALITATE 10 decembrie 2020

Aproape 1.900 de cazuri, în noiembrie, la UPU Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1385 vizualizări

Bilanțul non-COVID al lunii trecute 

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” a avut, în luna noiembrie, 1.895 de pacienți, dintre care 855 au necesitat internare, arată statistica unității medicale, prezentată miercuri, într-o videoconferință de presă. 

Din totalul de cazuri care au ajuns la Urgențe luna trecută, 174 au fost copii. 

În ceea ce privește numărul internărilor, de spitalizare continuă au beneficiat în noiembrie 990 de persoane, iar de spitalizare de zi alte 244. 

Am observat o scădere a numărului de intervenții chirurgicale. În luna noiembrie a fost de 168”, a spus managerul SJU, András-Nagy Róbert.   

Am avut și câteva accidente rutiere cu victime în stare foarte gravă, cu traumatisme toracice, cu fractură de bază de craniu, cu rupturi de vezică urinară, cu fracturi de bazin. Toți sunt internați în spitalul nostru și li se acordă tratament”, a declarat și directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás.

Managerul a precizat și că medicii de la Spitalul Județean au avut și cazuri de pacienți cu tumori în diferite stadii, cele mai multe avansate. 

Cel mai important lucru de subliniat este că persoanele care văd o simptomatologie caracteristică AVC-urilor ischemice să se prezinte la Urgență în cel mai scurt timp posibil”, a punctat managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Totodată, ca activitate non-COVID relevantă a spitalului, managerul a amintit și de nașterile care au avut loc în luna noiembrie, în număr de 70, în urma cărora au rezultat 71 de nou-născuți, pentru că a fost și o naștere cu gemeni. 

Tot în ceea ce privește activitatea spitalului din noiembrie, la nivelul laboratorului s-au prelucrat 1.840 de teste Real Time PCR. 

Dacă în luna octombrie, din totalul de 100 de pacienți care au fost internați la ATI, 36 au fost pe secția COVID, în noiembrie, din cei 122 de pacienți care au intrat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă, 60 erau pacienți COVID pozitivi. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.