ACTUALITATE 8 ianuarie 2015

Anul 2014 în cifre la Trupa de Teatru „Osonó”

de Székely Emőke | 357 vizualizări

În anul 2014, Trupa de Teatru Independent „Osonó” a fost producătoarea a 242 de evenimente, iar bugetul din care şi-a administrat întreaga activitate a fost de 164.000 lei. Din această sumă, 42% provine din câştigarea unor proiecte europene și 8% din proiecte finanțate de instituţii culturale din Ungaria. Veniturile obţinute din susţinerea unor reprezentaţii teatrale în străinătate reprezintă 35% din buget, iar restul de 15% provin din finanţările acordate de Consiliul Local Sfântu Gheorghe (6%), de Fundația Communitas (4%), de Consiliul Județean Covasna (2,5%) și de la firma MOL (2,5%).

„În 2014, Trupa a avut o premieră și 104 de reprezentaţii, 67 de dezbateri cu spectatorii, precum și 46 workshopuri organizate pentru tineri și adulți. În plus, Osonó a organizat 20 de activități culturale și 5 tabere de teatru. La aceste evenimente au participat între 5-10 mii de oameni, din care nouă mii au fost participanţi la proiectele din străinătate. Cantitatea de muncă voluntară desfăşurată de membrii permanenţi ai Teatrului Osonó se situează la nivelul mediei naţionale de muncă voluntară. Trupa a organizat deplasări în mai multe sate și a participat la două programe din diasporă” – a declarat directorul Trupei, Fazakas Misi.

Acesta a subliniat că majoritatea activităților s-a desfăşurat dincolo de granițe, pentru că 85% din finanțarea Trupei este obţinută din străinătate.

„Un experiment extraordinar al anului 2014 a fost programul de pedagogie teatrală condus de Prezsmer Boglárka, care a avut drept grupuri ţintă diverse categorii sociale din Sfântu Gheorghe. La aceste activități au participat oameni de vârste, statuturi sociale și profesii foarte diverse, iar dezbaterile de după reprezentaţii au reuşit a-i apropia mai mult de teatru” – spune Fazakas Misi.

Momentan, Trupa „Osonó” lucrează la pregătirea turneului european de cinci săptămâni care începe în 16 ianuarie şi va cuprinde 8 țări, unde se vor susţine 25 de reprezentaţii cu spectacolul „Chipul din oglinda apei”. În timpul acestui turneu, Trupa va juca pentru prima oară în Anglia și în Olanda.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.