ACTUALITATE 8 aprilie 2014

„Antrenament” pentru Ziua Astronomiei

de Székely Emőke | 109 vizualizări

marte3

Sâmbătă are loc un eveniment de observare a planetei Marte la Câmpul Benedek

Cea de-a patra ediție a Zilei Astronomiei, organizată de Observatorul „Vega” și Asociația Pentru Comunitate, va avea loc la începutul lunii mai, dar cum bolta cerească este un univers fascinant, cei de la „Vega” s-au gândit să organizeze un alt eveniment, un fel de încălzire pentru Ziua Astronomiei.

Astfel că sâmbătă, 12 aprilie, va avea loc o observație a planetei Marte, la Câmpul Benedek (km.7 spre Vâlcele). Evenimentul este deschis oricui, iar organizatorii spun că vor răspunde inclusiv la întrebarea: „Cum sunt marțienii?”.

„Săptămâna aceasta Marte este în opoziție, ceea ce înseamnă că Pământul este exact între Soare și Marte, motiv pentru care Planeta Roșie poate fi observată în condiții foarte bune. Cu telescoapele montate vom putea vedea cu ușurință relieful planetei, așadar vom vedea lanțuri muntoase sau gheața de la poluri” – ne-a explicat organizatorul Csere Mihály.

Acesta a mai spus că în afară de Marte vor observa și alte obiecte cerești, condiția fiind aceea ca vremea să fie favorabilă. Cei interesați sunt rugați să consulte pagina de facebook a evenimentului, pentru că în caz de vremea rea evenimentul va fi amânat.

„Este un eveniment de încălzire pentru Ziua Astronomiei, care va avea loc la începutul lunii mai. Deocamdată suntem în faza de planificare, așadar prea multe detalii nu pot spune, cert este că vom avea invitați surpriză, dar și evenimente conexe destinate copiilor și nu numai. Edițiile de până acum ne-au făcut să credem în acest proiect, feedback-ul a fost pozitiv și am învățat şi din greșeli. Desigur, perfect nu va fi niciodată, dar ne străduim pe cât posibil să oferim publicului din Sfântu Gheorghe ocazia de a vedea obiecte cerești pe care poate altfel nu ar avea ocazia să le vadă. La edițiile precedente am avut vizitatori și din alte localități, sperăm ca acest lucru să se repete și în luna mai” – spune Csere Mihály.

Evenimentul de sâmbătă va începe de la ora 21, intrarea este liberă, iar participanții sunt rugați să se îmbrace bine pentru că nopțile sunt încă reci.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.