ACTUALITATE 5 aprilie 2022

(Update) Antrenament al militarilor, într-un poligon din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3566 vizualizări

UPDATE 2: Blindatele ies acum (ora 13:20) din Sfântu Gheorghe, îndreptandu-se spre Predeal. 

UPDATE:  Exercițiul de azi s-a încheiat. Coloana de mașini blindate se va deplasa din Poligon la Batalionul 22 Vânători de Munte.  Ulterior, o parte a convoiului va merge la Predeal, la unitatea de care aparțin. 

Știrea inițială: Militarii desfășoară marți, 5 aprilie a.c., un exercițiu de instrucție colectivă, cu muniție de manevră (gloanțe oarbe), la Sfântu Gheorghe, în poligonul Păiș. Iau parte militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și  Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”, transmit reprezentanții Garnizoanei Sfântu Gheorghe.

Unul din obiectivele Exercițiilor de antrenament în teren-Field Training Exercise (FTX) este pregătirea practică și continuă a liderilor militari de nivel pluton cu accent pe dobândirea de competențe solide, de conducere, comunicare și abilități practice necesare obținerii succesului în acțiunile militare specifice câmpului de luptă modern”, se arată într-o informare transmisă de Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”.

Este posibil ca activitățile de antrenament să continue și pe parcursul zilelor viitoare.

Astfel de activități au loc periodic, după cum se vede, de exemplu, și din informările prezentate pe pagina de Facebook Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”. 

Sursă foto: B.22 VM.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 5 aprilie 2022
era cazul sa se anunte din timp in contextul actual daca aveau o farima de creier, ca iar se napustesc bizonii dupa faina si benzina. in 10 ani odata daca am mai auzir trageri in zona si nu cu calibru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.