ACTUALITATE 12 martie 2013

Antal Árpád susţine că nu mai are ce negocia în cazul spaţiilor BNR

de Monica Vrânceanu | 54 vizualizări

Clădirea fostei BNR se află în litigiu de mai mulţi ani, fiind subiect de dispută între Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei şi Consiliul Judeţean Covasna

 

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, susţine că nu are ce negocia cu Episcopia Covasnei şi Harghitei în cazul clădirii fostei BNR, deoarece clădirea se află în proprietatea Statului Român.

Întrebat cum comentează declaraţiile Înalt Prea Sfinţitului (IPS) Ioan Selejan cu privire la faptul că Primăria ar trebui să pluseze la oferta de schimb între spaţiile BNR şi cele ale ASIROM din fostul bloc ADAS, Antal a răspuns că nu este în atribuţiile sale o astfel de acţiune.

„Consider că prin schimbul propus de noi am găsit un compromis echitabil, dar aceste tranzacţii le facem cu Guvernul, deoarece proprietar este Statul Român şi nu Biserica Ortodoxă. Mai departe, Statul Român prin instituţiile sale trebuie să găsească o soluţie. Noi oricum am oferit din patrimoniul oraşului o clădire pentru Guvernul României (spaţiile ASIROM – n.r.), plus că nu trebuie uitat că şi BNR este a Statului Român, nu este a Bisericii Ortodoxe”, a punctat primarul Antal.

IPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, a declarat recent că proiectul de hotărâre adoptat săptămâna trecută la Sfântu Gheorghe şi prin care se iniţiau demersurile pentru schimbul dintre Primărie şi Episcopie în ceea ce priveşte spaţiile BNR şi ASIROM va merge mai departe către ceva concret doar în momentul în care autorităţile locale vor oferi încă un spaţiu, astfel încât schimbul să devină echitabil. Mai exact, Episcopia doreşte încă o clădire, astfel încât să se egaleze cei 1.000 de mp pe care-i au spaţiile BNR, deoarece spaţiile ASIROM au nici 300 de mp.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.