ACTUALITATE 2 februarie 2014

Angarale, mofturi, moftangii

de Dumitru Manolăchescu | 109 vizualizări

Dumitru Manolăchescu

Prefecţi demişi de Codul roşu

„Timpul probabil” prezent de zeci de ori pe zi la televiziuni, de care lumea a tot făcut mişto atâta vreme, începe să facă victime. La insistenţele premierului, ANM a decretat cod roşu în câteva judeţe din sud-estul ţării. Asta i-a îmbogăţit pe unii şi i-a nenorocit pe alţii. Printre cei daţi afară de Cod, prefecţii din Constanţa, Brăila şi Buzău. Motivul: n-au ştiut să comunice cu presa, cu primăriile, cu centrul de comandă. Încep să cred că, înainte de a fi numiţi prefecţi, oamenii ăştia ar trebui să facă nişte cursuri de ştiinţa comunicării. Altfel riscă să nu ştie nimic despre arta de a minţi oamenii privindu-i în ochi cu tupeu şi convingere.

Top-modele la deszăpezire în Bali

Ziceam că pe unii codul roşu de viscol i-a îmbogăţit nemeritat. Printre fericiţii posesori de firmă de construcţii drumuri cu contracte de deszăpezire se află şi două prea frumoase surori top-modele din Bistriţa Năsăud, Loredana şi Cosmina Salanţă. După ce au participat la mai multe activităţi patriotice cu tineretul pesedist din Bistriţa Năsăud, surorile s-au lansat în acţiuni mai practice: au pus bazele unei firme de construcţii drumuri şi, folosindu-şi eficient relaţiile cu şefii de la CNADNR, beneficiază de un contract de deszăpezire în valoare de peste două milioane de euro în judeţul Dâmboviţa. Şi-atunci, cu atâţia bani în cont şi-atâţia prieteni la TSD, cum să nu petreci deszăpezirea din România undeva prin Indonezia, în paşnicul şi căldurosul Bali?! Eu încă mai sper că, odată şi-odată, Curtea de Conturi se va trezi din somnul autoimpus de Nicolae Văcăroiu şi va face puţină ordine în haosul acestor contracte comandate politic de la nivelul CNADNR şi al Guvernului. Altfel, banii de la buget se vor duce fără niciun folos într-o gaură neagră patronată de politicienii aflaţi la Putere, iar deszăpezirea o vor face, pe gratis, Armata şi Jandarmeria.

NCP&NCPP

Pare o şaradă, dar nu e. Iniţialele înseamnă Noul Cod Penal şi Noul Cod de Procedură Penală, despre care s-a tot vorbit şi s-a tot minţit zilele astea. Minciuna cea mai mare are un autor binecunoscut în materie, premierul Victor Ponta. De vreo două luni încoace el ne spune că aceste coduri vor fi amendate prin punctele esenţiale printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Au trecut zilele şi nimic. A trecut şi ziua de 1 februarie, când Codurile au intrat în vigoare, şi... tot nimic. Ba nu, conform obiceiului instaurat la USL, premierul a dat vina pe greaua moştenire băsistă şi pedelistă, cu toate că în vara lui 2013 parlamentarii USL au făcut ce-au vrut cu Codurile astea, fără a avea vreo împotrivire din partea Opoziţiei pedeliste. E drept, minciuna e doar pe jumătate, pentru că Traian Băsescu a promulgat Legea respectivă fără să înţeleagă de unde vine pericolul. Dar acelaşi preşedinte Băsescu a recunoscut că a greşit promulgând-o şi l-a somat pe premier să intervină şi să pună lucrurile în ordine prin OUG. Lucru refuzat de Ponta, pentru că nimic nu e mai important pentru electoratul USL, nici măcar interesul naţional, decât lupta cu inamicul public nr. 1, Traian Băsescu. Aşa încât, ca să-i dea peste nas preşedintelui şi, eventual, să-şi mai refacă puţin imaginea şifonată de-atâtea minciuni şi dezertări de la datorie, Ponta a permis intrarea în vigoare a Legii într-o formă care-i apără pe borfaşi, inclusiv pe torţionarii regimului comunist, şi încurcă mult organele de urmărire penală în procesul de interceptare-ascultare pe care se bazează când e vorba să producă dovezi împotriva politicienilor corupţi. Nebunie curată, tare departe de minima normalitate care-ar trebui să-i conducă pe cei ce au jurat cu mâna pe Biblie să guverneze în interesul României, nu al lor sau al partidelor lor, oricare-ar fi ele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.