ACTUALITATE 23 martie 2010

Angajaţii din sistemul sanitar se recalifică

de Covasna Media | 588 vizualizări
56 de cursanţi pentru „îngrijitor de bătrâni la domiciliu” 23mar2010-ingrijitorSindicatul Sanitas Covasna a lansat ieri, în oraşul Covasna, prima serie de calificare prin intermediul unui proiect al CNSLR Frăţia şi Federaţiei Sanitas, câştigat prin Fondul Social European. Această serie cuprinde două grupe de calificare în meseria de îngrijitori bătrâni la domiciliu; fiecare grupă este formată din 28 de persoane iar cursurile vor dura zece săptămâni la finalul cărora absolvenţii vor dobândi atestate

56 de cursanţi pentru „îngrijitor de bătrâni la domiciliu”

23mar2010-ingrijitorSindicatul Sanitas Covasna a lansat ieri, în oraşul Covasna, prima serie de calificare prin intermediul unui proiect al CNSLR Frăţia şi Federaţiei Sanitas, câştigat prin Fondul Social European. Această serie cuprinde două grupe de calificare în meseria de îngrijitori bătrâni la domiciliu; fiecare grupă este formată din 28 de persoane iar cursurile vor dura zece săptămâni la finalul cărora absolvenţii vor dobândi atestate recunoscute naţional şi internaţional, precum şi o subvenţie de 740 de lei fiecare.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că cei care s-au înscris la cursul lansat la Covasna provin din sistemul sanitar şi sunt persoane de diverse vârste, însă cei mai mulţi au peste 40 de ani, semn că oamenii se orientează către recalificări.

„Cred că aceste cursuri vor da calitate sistemului - de exemplu, o infirmieră care se înscrie la un curs de îngrijire bătrâni va dobândi cunoştinţe suplimentare care o vor ajuta apoi în meseria sa. Sigur, există şi riscul ca oamenii să plece apoi către locuri de muncă din străinătate - am avut chiar unii care au spus că, după pensionare, vor merge în Italia să îngrijească bătrâni, dar asta nu înseamnă că vor pleca toţi”, a declarat Vasile Neagovici.

Potrivit acestuia, cursuri de recalificare vor avea loc şi la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc sau Întorsura Buzăului. Pentru Sfântu Gheorghe, primele grupe se vor constitui pe meseria de frizer iar pentru Întorsura Buzăului pe cea de cosmetician.

Din păcate, la Baraolt nu va fi posibilă organizarea unor astfel de cursuri din cauza numărului scăzut de persoane interesate. La nivelul judeţului Covasna şi-au exprimat dorinţa de a urma astfel de cursuri 600 de persoane. Proiectul se va desfăşura pe parcursul a trei ani, pe 13 meserii de bază, ce vor fi însuşite atât pe studii teoretice cât şi prin practică.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.