ACTUALITATE 17 decembrie 2021

Anchetă la cimitir după ce s-au furat coroanele de pe un mormânt

de Iulia Drăghici - Taraș | 4767 vizualizări

Mai multe coroane funerare au dispărut de pe un mormânt din cimitirul reformat din localitatea Zagon, la o zi după ce a avut loc o înmormântare. Ar fi vorba despre 16 dintre cele peste 30 de coroane depuse. Familia persoanei decedate a sesizat lipsa și a anunțat poliția. 

Fapta s-ar fi petrecut între 11 decembrie, când a fost înmormântarea și 12 decembrie, când un membru al familiei a fost în vizită la cimitir. 

Nu prejudiciul financiar, ci prejudiciul moral ne-a determinat să luăm măsuri și așteptăm ca făptașul să plătească pentru fapta comisă conform legii în vigoare”, ne-a spus unul dintre membrii familiei păgubite, care ne-a și sesizat situația. 

Aceeași persoană ne-a spus că întâmplarea în sine, care e și de râs și de plâns, i-a pus pe gânduri: „Ce urmează, să dezgroape morții să le fure inelele?” a întrebat, retoric, femeia.  

Acum polițiști covăsneni derulează o anchetă și au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii de furt. 

La data de 12.12.2021, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Covasna au fost sesizați despre faptul că de pe un mormânt aflat într-un cimitir din localitatea Zagon au fost sustrase mai multe coroane.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că la data de 11.12.2021, persoane necunoscute au sustras mai multe coroane de flori așezate pe mormântul respectiv după funerarii.

Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului și au întocmit dosar penal, în cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.