ACTUALITATE 7 februarie 2023

AMY solicită Primăriei Sfântu Gheorghe să extindă capacitatea adăpostului din Câmpul Frumos

de Daniela Luca | 834 vizualizări

Conducerea asociației a inițiat o petiție online prin care se strâng semnături 

O petiție numită „Oprește eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân din Sfântu Gheorghe!”, adresată Primăriei Sfântu Gheorghe, cu scopul extinderii capacității adăpostului pentru câini de la Câmpul Frumos, a fost publicată duminică pe site-ul campaniamea.declic.ro. Reprezentanții Asociației pentru câini fără stăpân AMY, cea care a inițiat demersul, ne-au spus că vor să adune peste 10.000 de semnături. 

În textul petiției se arată că, pe lângă mărirea capacității adăpostului, este nevoie și de alte măsuri menite să stopeze fenomenul de suprapopulare, cum ar fi implementarea programelor de sterilizare și adopție. 

„Domnule primar Antal Árpád,

Suntem îngrijorați de situația câinilor fără stăpân din Sfântu Gheorghe. Acest fenomen, cunoscut sub numele de suprapopulare, poate avea consecințe negative asupra sănătății și siguranței câinilor, precum și asupra comunității.

Solicităm ca Primăria din Sfântu Gheorghe să extindă capacitatea adăpostului public pentru câini și să implementeze programe de sterilizare și adopție. Acestea sunt măsuri eficiente pentru a gestiona populația de câini fără stăpân și pentru a proteja drepturile și bunăstarea acestora.

Prin extinderea adăpostului public, primăria va putea găzdui mai mulți câini în condiții bune și va putea evita eutanasierea acestora. Programul de sterilizare va preveni creșterea populației de câini fără stăpân, iar programul de adopție va ajuta la găsirea unui stăpân responsabil pentru aceste suflete.

Sperăm că veți lua în considerare aceste măsuri și că veți face tot posibilul pentru a rezolva această problemă. Câinii fără stăpân merită să trăiască în condiții bune și în siguranță.

Cu deosebită considerație,

Kinga Pora,

Asociația pentru câini fără stăpân AMY”, se arată în textul petiției. 

Reprezentanții AMY precizează că este „inacceptabil și inuman ca sute de câini să fie eutanasiați doar pentru lipsa de locuri în adăpostul public”. 

Problema suprapopulării câinilor fără stăpân afectează nu numai câinii, ci și comunitatea în ansamblu, se arată în textul petiției, iar din acest motiv conducerea asociației cere sprijinul oamenilor în acest demers. 

„Suprapopularea poate duce la probleme de sănătate publică, siguranță și mediu, iar câinii fără stăpân care sunt pe străzile orașului SUNT maltratați și batjocoriți. Prin unirea forțelor, putem să atragem atenția autorităților și să obținem măsuri concrete pentru a gestiona această problemă. Extinderea adăpostului public pentru câini și implementarea programelor de sterilizare și adopție vor ajuta la protejarea câinilor și la prevenirea consecințelor negative asupra comunității. Prin alăturarea altor persoane campaniei noastre, putem crește impactul și puterea de a obține schimbarea dorită. Fiecare voce contează și putem face o diferență reală împreună”, se mai arată în textul publicat pe campaniamea.declic.ro. 

Inițiativa Asociației pentru câini fără stăpân AMY vine după ce săptămâna trecută au apărut informații în spațiul public conform cărora peste 20 de căței de la adăpostul din Câmpul Frumos trebuie să fie eutanasiați ca să elibereze boxele pentru alți patrupezi care urmează să fie capturați de pe străzi. 

Datele furnizate la finalul săptămânii trecute de conducerea AMY arată că, în decursul a câtorva zile, printr-un efort comun al voluntarilor, 37 de câini fie au fost adoptați, fie urmează să părăsească boxele în cel mai scurt timp, însă și așa adăpostul este prea plin. 

Legat de mărirea capacității adăpostului public, autoritățile locale ne-au spus săptămâna trecută că s-ar putea să se ia în considerare o astfel de măsură, însă aceasta nu este eficientă și nu va da roade în ceea ce privește micșorarea numărului de câini fără stăpân care umblă pe străzi. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.