ACTUALITATE 24 martie 2013

Amenzile vor lua locul taxei speciale pentru spații verzi și curățarea zăpezii

de Monica Vrânceanu | 675 vizualizări

După ce introducerea unei taxe speciale pentru întreținerea și curățarea zonelor verzi pe timp de vară și curățarea trotuarelor de zăpadă pe timp de iarnă, în valoare de 4 lei lunar pe persoană, nu a primit avizul unor comisii pentru a intra pe Ordinea de zi a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, societatea de salubritate Tega a conceput un nou proiect care prevede amenzi pentru cei care nu vor întreține aceste zone.

Directorul Tega, Tóth-Birtan Csaba, a declarat că taxa inițiată de Tega a avut mai multe critici, așa că s-a renunțat la ea și urmează să se păstreze vechiul format: fie contractele asociațiilor cu Tega, fie asumarea răspunderii în cazul celor care nu vor contract cu societatea. Noutatea va interveni însă în introducerea unei amenzi destul de mari pentru cei care nu vor respecta ceea ce își vor asuma, așa că se pregătește un proiect de hotărâre în acest sens. Tóth a explicat că amenda se va stabili pe numărul de familii din ascociații și chiar dacă nu se știe care va fi valoarea exactă, un lucru este cert: aceasta va fi usturătoare, tocmai pentru a determina lumea să se țină de treabă (așa se face că una dintre sumele vehiculate este de chiar 200 de lei pe fiecare apartament).

„Avem nevoie de amenzi mari și severe, pentru că nu e corect ca unii să plătească pentru curățenie, alții să facă chiar ei curat, iar alții să fie indiferenți. Nu ne așteptăm ca oamenii să se apuce să facă grădini de plante sau să pună flori, dar vrem să se respecte regulile de curățenie, ca în orice comunitate civilizată”, a arătat Tóth.

Directorul Tega și-a exprimat speranța că prin această nouă abordare se va rezolva și problema plății taxelor pentru câinii din apartament, căci deși există aproximativ 700 de contracte încheiate între persoanele fizice și Tega pe acest segment, numărul real ar putea fi mai mare. Din datele Tega, cadrul legal pentru introducerea amenzilor va fi chiar Hotărârea Consiliului Local Sfântu-Gheorghe 101/2002, care va fi modificată în acest sens. Vor exista 30 de zile pentru transparența decizională, urmând ca apoi proiectul de modificare să fie introdus în Consiliul Local pentru a fi votat și pus în aplicare undeva la finele primăverii, începutul verii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.