ACTUALITATE 10 decembrie 2013

Amenzi usturătoare date de polițiști

de Székely Emőke | 76 vizualizări

De când a scăzut TVA-ul la pâine, polițiștii din cadrul IPJ Covasna au desfășurat mai multe acțiuni de control la unitățile de morărit și panificație din județul Covasna. Numărul controalelor a fost în perioada septembrie – noiembrie de aproape 2.000, iar oamenii legii au găsit sute de nereguli.

„În urma acestor controale au fost constatate un număr de 21 de infracţiuni de evaziune fiscală, prejudiciul cauzat prin săvârşirea acestora fiind de 358.107 lei. De asemenea, poliţiştii au aplicat 384 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 134.820 de lei, valoarea bunurilor confiscate fiind de 17.357 de lei” – a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

Controale şi la carne

La sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie polițiștii au desfășurat şi acțiuni ce au avut ca scop combaterea evaziunii fiscale pe linia comerţului produselor din carne, legume, fructe, jucării şi accesorii pentru pomul de Crăciun.

În perioada 23 noiembrie – 5 decembrie, poliţiştii covăsneni au efectuat un număr de 159 de controale, fiind verificate 118 persoane fizice şi 41 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Covasna. În urma acestor controale au fost constatate 9 infracţiuni de evaziune fiscală, prejudiciul cauzat prin săvârşirea acestora fiind de 1.251.350 lei. De asemenea, poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 18.920 de lei, și au confiscat carne în valoare de 18.000 lei.

Acţiuni şi controale similare vor fi desfăşurate de poliţiştii covăsneni şi în perioada următoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.