ACTUALITATE 11 decembrie 2013

Amenzi pentru trotuarele înghețate

de Monica Vrânceanu | 143 vizualizări

Tega va începe controalele şi va aplica amenzi de sute de lei celor care nu îşi curăță perimetrul

Garda de Salubritate a Tega SA va începe, în zilele ce urmează, controalele pe trotuarele din Sfântu Gheorghe, pentru a vedea cine își îndeplinește și cine nu atribuțiile de curățire a acestor spații publice.

Controalele vor începe cu atât mai mult cu cât ninsorile și frigul din ultima perioadă au făcut ca un strat gros de gheață să se formeze pe numeroase trotuare din Sfântu Gheorghe și nimeni să nu ia măsuri. Gheața este cu atât mai periculoasă cu cât, se știe bine, cei mai vulnerabili sunt copiii și bătrânii – iar aceștia sunt și cei care circulă cel mai des pe jos.

Directorul Tega SA, Toth Birtan Csaba, ne-a declarat că fiecare persoană fizică și juridică are obligația de a curăța trotuarul din fața casei/sediului său. Asta e valabil și în cazul blocurilor de locuințe și asociațiilor de proprietari, în vreme ce dacă nu se asumă această responsabilitate, este necesară încheierea unui contract cu Tega. În ceea ce privește amenzile pe care le riscă cei care nu-și respectă atribuțiile, Toth a arătat că persoanele fizice pot fi amendate cu sume între 50 și 100 de lei și cele juridice cu sume între 200 și 500 de lei. La asociațiile de proprietari durerea e și mai mare, căci dacă acestea nu încheie contracte cu Tega și nici nu curăță porțiunile ce țin de blocuri, amenda este de 200 de lei pentru fiecare familie din asociație.

Pe de altă parte însă, Toth Birtan Csaba a admis că există trotuare care nu aparțin de nimeni: nici de firme, nici de blocuri sau case, astfel că nimeni nu poate fi tras la răspundere, de vreme ce răspunderea revine chiar societății de salubrizare.

Noi curățăm și punem material antiderapant, dar nu se poate chiar pe toate trotuarele, așa că ar fi bine ca unele să fie ocolite de către pietoni”, a spus directorul Tega.

Toth a mai precizat că singurele probleme pe care le avem în prezent sunt cele legate de trotuare, căci străzile din oraș sunt permanent curățate, societatea având atât utilajele cât și materialele antiderapante necesare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ghimpele, 14 decembrie 2013
Buna ziua, Oameni buni, va sfatuiesc sa va uitati pe extrasul de carte funciara. La "parti comune" figureaza "terenul" , la "date referitoare la teren" coloana "Categoria de folosinta" apare "curti citeste integral
viorel, 13 decembrie 2013
Să fie amendat şi directorul TEGA zilnic cu 200 de lei, dacă nu sunt curăţate toate trotuarele care nu aparţin de asociaţii de societăţi ori persoane fizice, că cele mai multe trotuare citeste integral
nagy ralf, 12 decembrie 2013
As vrea sa vad cum e amendata Curtea de Conturi unde sa facut aceasta fotografie. E vorbarie multa si fara rost.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.